2. Õlide kasutamine teeb näonaha rasuseks. Head õlid ei muuda näonahka rasuseks. Nad imenduvad koheselt ning nahk ei jää rasune vaid kergelt särav.

3. Õlid lihtsalt lõhnavad hästi, kuid ei aita võidelda näonaha vananemise vastu. Õli on kui loodulik jõujaam, mis pakub nahale kõiki põhilisi toiteaineid antioksüdantidest kuni vitamiinideni ning aitavad nahal ehitada loomuliku kaitsemüüri keskkonna kahjulikke mõjude kaitseks. Õli näonahale on justkui supertoit meie tervisele. Looduslikke õlisid kasutades saab nahk vajalikud toiteained, mis on sünteetikast ja kemikaalidest puutumata. Kõige tõhusamad on seemneõlid, sest seeme on see, millest saab alguse uue taime elu ja see teeb seemneõlist ühe enam kontsentreeritud ja rikkalikuma õli.

4. Kõik õlid on kurjast. Nii nagu meie toiduvalik sisaldab erinevaid rasvu — mõned neist head ja tervisele kasulikud, on ka erinevate õlide toime nahale erinev — mõned õlid on toitvad ja näonahale väga kasulikud.

5. Õlivabad tooted on näonahale parimad. On palju näohooldustooteid, millel on silt õlivaba, mis paneb inimesi arvama, et see on justkui nende näonahale väga hea. See on sama fenomen kui rasvavaba toit. Hiljem selgub, et selle tarbimine tegi meie kehale pigem kahju kui head, sest maitse kompenseerimiseks lisati tootele rohkem suhkrut või ei saanud meie keha ka talle normaalseks funktsioneerimiseks vajalikke häid rasvu.
Sama on ka toodetega, millel ilutseb silt õlivaba. Kontrollige toote koostist sildilt, leiate sealt kindlasti mingit õli (tavaliselt paraku mitte looduslikku päritolu), see on tootele konsistentsi või tekstuuri andmiseks.

Meie nahk toodab rasu/õli, et hoida nahk niisutatu, sileda, elastse ja säravana. Kui aga nahka liialt kuivatada, siis tekitab see nahale ärritust, põletikku, kuivust ja isegi lõhesid. Kuiv näonahk aga püüab ise aina rohkem rasu toota, et naha liigset kuivust kompenseerida, mis on näonaha enneaegse vananemise üks põhjuseid, samuti võivad tekkida vistirikud.

Hästi puhtad õlid aitavad säilitada näonaha loomulikku niiskust ning vähendavad vee aurustumist nahapinnalt ning on abiks ka kuiva ja lõhenenud naha korral.

6. Õli ei ole vaja kasutada, kui kasutan juba niisutavat kreemi. Niisutajad on kui päevane annus rohelist mahla, õlid on kui aktivaatorid enne mahla joomist, mis aitavad mahla headel komponentidel maksimaalselt imenduda. Nad panevad kogu sinu süsteemi tööle. Olenevalt niisutajast töötavad nad kõige paremini koos, hoides head komponendid sinu nahas pikemalt.

Viis põhjust, miks peaks sinu näohooldusrežiim sisaldama õlisid-Õlid aitavad vältida veekadu näonahast.
-Neid saab kasutada näonaha puhastamiseks.
-Õlidel on suurepärane võime teha näonahk pehmeks ja elastseks — ilma et nad määriks või kleepuks, ning samal ajal ka ärritunud nahka rahustada.
-Head õlid on kerge tekstuuriga ja hästi imenduvad.
-Mõned õlid on antibakteriaalse-, põletikuvastase- ja seenhaiguste vastase omadustega.

Jaga
Kommentaarid