Õhtu üldiseks moefopaaks peab disaner aga etiketi eiramist. Kui muidu on etiketi roll üritusel riietumist suunata ja lihtsustada, on viimase aja tendents silma paista muutnud pidulikuks sündmuseks rõivastuse valimise hoopis raskemaks. „Muidugi on loogiline, et kandja tahab näidata oma isikupära, kuid sellega ei tasu minna üle piiri. Liigne ekstravagantsus võib mõjuda kohatult. Hoolitsetud ja korrektne välimus näitab lugupidamist nii iseenda kui ka teiste vastu. Ka mees ei jää tähelepanuta, kui ta on maitsekalt riides ja ehitud kauni kaasaga,“ rääkis Ester, kelle lemmikpaariks olid Saara Kadak ja Märt Pius, kes kandis musta kolmeosalist ülikonda tumeda lipsu ja kaasa kleiditooniga ühtivat rinnarätti. Mehe lipsu või rinnaräti sobitumine naise tualetiga mõjub komplimendina oma kaaslasele, kuid see ei ole kohustuslik. Näiteks mõjusid ühtehoidvalt ka Liis-Katrin ja Märt Avandi, kelle teenetemärk naise kleidi värvi kordas.

Siiski eksis nii mõnigi mees ka klassikaliste meestemoe reeglite vastu:

- Pintsaku viimane nööp ei käi kunagi kinni.

- Ka vesti kandes jäetakse viimane nööp alati lahti. Talvisel ajal annab vest sooja ning lisab ülikonnale formaalsust. Parim viis selle kandmiseks on üherealise pintsaku all, nii, et vest ka välja paistaks.

- Pintsaku taskuõmblusi ei ole vaja lahti harutada, kuna parema väljanägemise nimel ei hoita neis reeglina midagi.

- Pükste pikkus tuleb kriitilise pilguga üle vaadata, et need liiga pikaks ei jääks ega liialt volte tekitaks.

- Pidulikule sündmusele on eelistatav valida hele, peene struktuuri ja mansettidega triiksärk, mille juurde ei tohiks unustada ka lipsu. Sirgelt seistes peaks särgi mansett pintsaku varruka äärest välja paistma umbes 1cm, sama palju peaks ka särgi krae pintsaku krae alt välja paistma.

- Kindlasti tuleb selgeks teha, millised kingad millise ülikonnaga kokku sobivad - musta või halli ülikonnaga kantakse alati musti kingi, sinise ülikonnaga võib kanda kas pruune või musti kingi.

- Püksirihm peaks jääma võrdlemisi peenike ning võiks sobituda kingatooniga.

- Pidulikul sündmusel annab ülikonnale viimistluse rinnarätt, kuid tuleb tähele panna, et selle muster ei kordaks lipsu ega ülikonna kangamustrit.

Need mehed, kes eelistavad moodsad välja näha, kuid ei taha samas ka etiketi vastu eksida, võiksid kõigepealt mõelda fraki soetamise peale. „Frakk peaks kindlasti olema õmmeldud konkreetse kandja mõõtude järgi. Sellest võib kujuneda aga märkimisväärne investeering, seega on ka tume ülikond hea valik,“ soovitab Ester. „Kahe lõhikuga ülikond on kaasaegsem. Samuti peaks moeteadlik mees eelistama „vanakooli“ laia revääri asemel kitsa revääriga pintsakuid. Kogukama kehaehituse puhul tuleks üherealise, kolme nööbiga pintsaku asemel valida kahe nööbiga pintsak, mis visuaalselt pikendab keha ja mõjub salendavalt,“ lisas ta. Kuigi moes on ka kirevad sokid leiab Ester, et nende demonstreerimiseks on teisigi üritusi, mitte presidendi vastuvõtt, mille puhul võiksid sokid olla siiski tagasihoidlikud ja tumedad.

Kas mõni vastuvõtul käinud šikk mees tunneks end koduselt ka äsja lõppenud meestmoenädalal Milanos? „Eks ikka leidus paar pärli, kuid Itaalia moepildini jõudmiseks on eesti mehel veel pikk maa minna. Samas on meie kultuur ja kombed itaallaste omadest lihtsalt konservatiivsemad, mis ei ole sugugi halb. Eriti vabariigi aastapäeva puhul on moekusest olulisem siiski lugupidav suhtumine riigi ajaloosse, traditsioonidesse ja kombestikku,“ sõnas Ester kokkuvõtlikult.

Vaata ka selle aasta vastuvõtu stiilsemate meeste galeriid: