Aili ei ole juuksur, vaid hoopis raamatupidaja. Punutiste tegemine on talle puhtalt hobi, mis pakub numbrimaailmale meeldivat vaheldust – ometi on tal oma väljakujunenud klientuur, kelle eest ta Big Apple ilusalongis aeg-ajalt hoolitsemas käib. Reklaami hea tegija ei vaja – temani jõutakse Facebooki ning loomulikult tuttavate soovituste järgi. Tutvu tema töödega SIIT.

Hipipunutis

Kammi juuksed ära, eralda pea keskelt sektsioon juukseid. Alusta punumist tagantpoolt ja punu suunaga ettepoole Hollandi pats (punu allapoole). Kui jõuad laubani, kinnita üks ots ja punu teine lõpuni. Kinnita. Nüüd punu teine pool lõpuni. Vea patsid mõlemalt poolt pead krooniks ja kinnita läbipaistva juuksekummiga. Soovi korral võid alumised juuksed ka lokki keerata. Fikseeri kerge juukselakiga.

Hollandi pats ehk pitspats


Kammi seitel ühele küljele. Punu üle pea Hollandi pats ja tõmba aeg-ajalt patsist võrdselt aasasid välja – siis jääb pats kohevam. Kinnita läbipaistva patsikummiga. Fikseeri juukselakiga.

Viljapead


Siin on mitu võimalust – kui sa kahte patsi ei soovi, võid teha ka ühe. Jaga juuksed kaheks ja kinnita kumbki sektsioon läbipaistva patsikummiga. Jaga üks sektsioon võrdselt kaheks salgust. Hakka punuma sissepoole, võttes alati ühest salgust korraga ühe neljandiku (alati välimisest poolest). Vii need peenikesed salgud vasakult paremale ja seejärel paremalt vasakule. Vahepeal tõmba patsiaasadest võrdselt salke välja. Kinnita läbipaistvate patsikummidega. Fikseeri juukselakiga.

Rockstaar

Eralda pealaest alates poolest kulmust poole kulmuni ristkülikukujuline sektsioon juukseid, kinnita. Ääred punu tugevalt kalasaba- või Hollandi patsi tehnikas külgedelt taha kokku. Nüüd krepita keskmine sektsioon ja tupeeri, et kohevust lisada. Kammi üle pea juuksed tagasi. Võta eest veerand juustest ja jaota kolmeks. Punu õrnalt kalasabapats, kuni jõuad üle pea. Kinnita kõik juuksed ühtsesse hobusesabasse. Nüüd krepita hobusesaba ja tupeeri, selle pealmine salk jäta sirgeks – sellega saad hiljem patsi katta. Võta salk ja keera ümber patsikummi, kinnita juuksenõela või juukselakiga. Fikseeri lakiga – rockstaar on sündinud!

Fotod: Madis Veltman
Modell: Mari-Liis Suvi (www.suvimariliis.ee)
Jumestus: Elery Urres