Näitus on jagatud kaheksasse ossa, alustades lapsepõlvest, inspiratsiooniallikatest, rahvusvaheliselt tuntud filmidele loodud kostüümidest, kuni suure armastusega ebatavalisuse juurde, erinevate etno-temaatikate ja kultuuri hübriidide moekeelde tõlgendamiseni. Lisaks moejoonistele ja albumifotodele katavad seinu ka suurepärased maailma tippfotograafide pildid; mannekeenid pilgutavad-pööritavad silmi, loevad luulet, vilistavad, laulavad – kõike selleks, et haarata vaatajat mõttelennuga kaasa.

Jean Paul Gaultier on tuntud ka kui Prantsuse moe "pahapoiss", kes nihutab piire provokatiivselt, tema laval ei kappa ringi läbipaistvad neidised, vaid rohkem kui 1 € eest kopsakamad naised. Olemuselt võib tema moe-show'sid sättida šokiteraapia ning teatrietenduse vahepeale. Ta julgustab, et olenemata välimusest, päritolult, nahavärvilt või soost, oleme kõik väga unikaalsed ning erilised. Moeetenduste modellide leidmiseks korraldatakse avalikke casting'uid, kus otsitakse muusasid, kes võiksid olla Gaultier' loomingu presenteerijateks.

Elukool õpetab

Kas te teadsite, et professionaalselt Jean Pault Gaultier moodi kuskil studeerinud ei ole – elu ongi see parim õpetaja. Tubli iseõppijana disainis ta kleite juba varakult oma emale ja vanaemale ning saatis laiali moejooniseid Pariisi moemajadele. 18aastaseks saamise päeval tuli rõõmusõnum Pierre Cardini moemajast, et Jean Paul on palgatud assistendiks.

Märgatav käekiri

Kui mõelda Gaultieri disainipärandi peale, siis kindlasti on selleks meremehetriibuline särk, mis on brändi moeleksikonis lihtsast maikast kuni väga keeruka õhtutualetini. Triip oma geomeetrias on väga inspireeriv ning omab Gaultieri käekirjas väga kindlat kohta.

J.P. Gaultier omab suurepärast oskust siduda erinevaid teemasid omavahel, just need vahelülid on kuidagi nii orgaanilised. Põhitemaana on kollektsioonides alati sees tänav. Kuid argise tänavastiili, igapäevasuse muudab Gaultier oma tabavate ideede ning virtuoosse tehnilisuse tipptasemeks. Võtame näiteks teksakanga, millest on valminud imelised korsetid, õhtukleidid...

Tema loomingus kohtab ka silda Londoni ja Pariisi vahel ehk punk-kankaani, kus šoti-ruut, nahktagid Londoni tänavatelt põimuvad šiki Pariisi silueti, bareti ja Eiffeli torniga. Kahe linna temaatika on olnud läbi aastate disaineri lemmikuks. Sest selline pungilik väljenduslaad on J.P.Gaultier'le nii omane, sest igaüks peaks riietuma just täpselt nii, kuidas tahab!

Muusad
No vot nüüd tulevad käärid, olenevalt, kas mälu kannab veel? Kõik mäletame neid 90ndaid, kus ööriietus oli moepildis popp ning lisaks ka kahuritena suursugused koonusekujulised rinnahoidjad. Jah, see on Jean Paul Gaultieri kätetöö, mille aitas kuulsaks kanda lauljatar Madonna.
Eredamatest koostöödest peab esile tooma ka kostüümid Kylie Minogue'le, burleskitarile Dita Von Teese'le ja nimedest, kellele Gaultier on loonud rõivaid: Boy George, Depeche Mode, Nirvana, Tina Turner ja Lady GaGa...

Jean Paul Gaultieri loomingu ülevaatenäitus aastatest 1971-2015, jääb avatuks 3. augustini 2015 Grand Palais muuseumis.

Rohkem infot näituse kohta leiad SIIT.

Vaata siit fotosid! Fotod autori erakogu/Nikon D5500 kaameraga.