Püksikuid peaks pesema pärast igat kandmiskorda.
Rinnahoidjate puhul mängivad rolli mõned faktorid nagu näiteks kui paljusid rinnahoidjaid sa kannad, kui tihti sa neid kasutad, kui kaua järjest ja mille all. Kui kannad nädala jooksul vaid mõnd erinevat rinnahoidjat, peaksid neid pesema igal nädalal. Kui sul on aga korraga kasutuses rohkem rinnahoidjaid (mida me ka soovitame, kuna siis saavad nad kandmiste vahel “puhkeaega”) ja kui kannad teatud rinnahoidjat näiteks vaid kord nädalas, siis piisab ka selle igakuisest pesemisest.
Samuti peaks suvel, kui higistad rohkem, rinnahoidjaid tihedamini pesema kui talvel – sama reegel kehtib ka suve- ja talveriiete kohta.

Mida peaks pesema käsitsi, mida pesumasinas?

Siin kehtib sama reegel mis riiete puhul – sinu aluspesu kvaliteet dikteerib selle hoolduse. Mida peenem on materjal, seda õrnemat hooldust see nõuab. Kui kohtled õrna materjali õrnalt, kestab see kauem.
Käsipesu (jaheda vee ja õrna pesubvahendiga) on eriti oluline rinnahoidjate puhul, millel on traadist tugikaared. Pesumasinas võivad traadid väänduda ja aja joksul rinnahoidjast välja tulla.
Püksikuid võib üldjuhul pesta pesumasinas – õrna programmi, jaheda vee ja pesuvahendiga. Ära pane neid kuivatisse ega triigi.


Stringid Change 19,95 €

Millega peaks aluspesu pesema?

Ideaalis peaks aluspesu pesema spetsiaalselt selleks ettenähtud õrna pesuvahendiga. Tavaline pesuvahend on õrnade kangaste jaoks liiga abrassiivne, lõhkudes õrna kanga kiudusid.

Milline võiks olla veetemperatuur?

Jahedam vesi on parim, kuna see hoiab kanga kauem “uuena”. Tegelikult võiksid rõivaste ilusana püsimise nimel kõiki oma rõivaid jaheda veega pesta.

Kuidas pesu loputada ja ilma venitamata välja väänata?

Siin on üks märksõna – õrnus. Vastupidiselt näiteks ujumisriietele, mis taluvad tugevat väänamist ja venitamist väga hästi, peaks märga aluspesu kohtlema ülima õrnusega. Õnneks ei ima paljud kangad nii palju vett, et neid peakski tugevalt väänama. Kui tegemist on paksemate, nt push-up-tüüpi rinnahoidjatega, siis “vajuta” neist suurem vesi välja ja riputa kuivama või aseta restile “lebama”.

Kas pesu peaks kuivama rippudes või “lebades”?

Kui sul on kuivatusrest käepärast, oleks parim, kui pesu kuivaks “lebades”. Kui mitte, siis riputa pesuesemed kuivama.

Mida veel võiks pesu hooldamise kohta teada?

Enamikul meist on rinnahoidjate kestvuse kohta ebareaalsed ootused – selle eluaegne kandmine ei peaks olema eesmärk omaette... Eeldades, et sul on korralik rinnahoidjavalik (loe: sinu pesusahtlis on minimaalselt kuus rinnahoidjat, mida sa pidevalt kannad), võiksid igaühe neist umbes pooleteise aasta järel uue vastu välja vahetada. Nii on sul pidevalt uus, maksimaalselt mugav valik rinnahoidjaid pesusahtlist võtta.

Allikas: Who What Wear