Kui kannate õues siiani puuvillaseid kindaid ning sügismantlit või mõnd muud kergemat üleriiet, siis nüüd on aeg ka soojaemad eksemplarid välja otsida.

Käite praegu palja peaga või veelgi enam, te ei kanna ka talvel mütsi? See ei ole hea mõte, kandke mütsi nüüd ja ärge loobuge sellest kuni kevadeni. Et teil oleks alati midagi pähe panna, mõelge läbi, millist mütsi millise ülerõivaga kanda – nii on teil alati vastav peakate olemas. Lihtne tuttmüts on basic-ese, mis töötab enamike ülerõivastega. Ostke disainipoest, kuduge ise või “tellige” emalt/vanaemalt jõuludeks! Tuttmüts Elina Müürsepp Designs 20.- (Nu Nordik)

Kõikvõimalikud talvejoped ja -mantlid on nüüd oluline teema. Kui olete liikuva eluviisiga ja ajate enamiku asju linnas autoga liigeldes, on selline talvetagi asendamatu. Näeb välja šikk ja on oma värvi ning pikkuse tõttu väga praktiline. Lambanahast soe tagi Iris Janvier 980.- (www.iris-janvier.com)

Iga inimese kindaarsenalis võiks leiduda ka ühed eriti soojad ja efektsed eksemplarid. Need pehmed jänesenahast kindad on loodud väikestele talvesõpradele, aga MAKA brändi kindavalikus leidub kindaid ka naistele ning meestele. Jänesenahast labakud 59.- (Nu Nordik)

Disainerloominguna valminud Kirill Safonovi kindad võivad särama lüüa kogu talvise komplekti või siis olla täienduseks sama disaineri valmistatud talvemantlile. Villasest riidest kindad, mis on täiendatud musta rebase karvaga 175.- (Eesti disaini pop-up pood Stockmannis)

Muidugi ei tähenda talv moes vaid labakuid ja tuttmütse – piisab ka mõnest aksessuaarist, et igapäevastele rõivastele hoopis talvisem ilme anda.

Prossid on väikesed, aga efektsed aksessuaarid, mida saad kinnitada pintsakureväärile, kleidile, aga ka mantlile, mütsile, sallile… Sinna, kuhu parasjagu soovite! Ja ärge unustage, et väike vimpka tuleb prossi puhul vaid kasuks. Lambapross Ivo Nikkolo 19,90

Selle hooaja Montoni kollektsioon on inspireeritud Alice'ist imedemaal… Jänesekujuline pross sümboliseeribki just seda lugu. Mõelge end Alice'i asemele ja head seiklemist! Pross Monton 7,95

Kui armastate Eesti disainehteid, siis Salt Construct kahel viisil kantav vildist kaelaehe võib olla midagi just teile! Kaelaehe 37.- (Nu Nordik, www.salt.ee/accessories)

See helkurpross on täiesti geniaalne, tabades kaks kärbest ühe hoobiga – kinnitage see mantlile või mujale nähtavale kohta, ning kandke mõlema, nii prossi kui helkurina. Mugav, et seda ei peagi ära võtma ja soovi korral võib neid efektseid erivärvilisi “täpikesi” kinnitada üleriidele rohkem kui ühe. March Oreflector punane pross-helkur 5,50 (Nu Nordik, www.march.lt)

Efektne kikilips sobib kandmiseks nii naistele kui meestele. Boonuspunktid talvesse ideaalselt sobiva kanga eest! Ruth Sotniku villane kikilips 30.- (Nu Nordik, www.ruthsotnik.com)

Võtke nädalavahetusel aega ja seadke ka oma kodu veidi talvisele ajale vastavamaks – ma ei pea silmas jõulukaunistusi. Süüdake küünal, keetke kuuma kakaod või nautige õhtul hõõgveini…

See on tore jõulukingiidee, aga sobib kindlasti ka teie koju – labakukujuline vaagen! Hubase miljöö tekitamisega saab see disainvaagen küll väga hästi hakkama. Annkris Glassi vaagen “Käpik” 54.- (Nu Nordik, www.ak-glass.ee)

Talvise aja igapäevase iluprobleemi – kuivad ja karedad käed – lahendab JOIKi sügavniisutav salv, mis sisaldab väärtuslikku emu õli. Austraalia põlisrahvas on seda hinnaliste omadustega õli kasutanud sajandeid erinevate nahakahjustuste, põletuste, haavade, armide ning liigese- ja lihasvalude leevenduseks. Salv 50ml 6,50 (Otsige kauplustest või tellige www.siison.ee)

Allikas: LP