Oled stressis ja elad ennast välja oma küünenaha peal? Võta hoog maha, sest kutiikulid kaitsevad küüsi infektsioonide eest ja kui need on katki, suureneb ka põletikurisk. See on nagu kriimustus ükskõik kus naha pinnal, seega taltsuta oma närve ja pese käsi võimalikult sageli.

#2 Geelmaniküüri tegemine

Sellega on valus leppida, aga UV-lamp, mida kasutatakse geelmaniküüri tegemisel, võib tekitada nahavähki. Me kõik teame, et UV-kiirgus ja seadmed, nagu näiteks solaarium, mis seda kasutavad, on kantserogeensed. Ka geelmaniküüri UV-lamp kuulub nende seadmete hulka. Uuringud näitavad, et risk geelmaniküüri tulemusena vähk saada on madal, aga see ei ole olematu.

#3 Ripsmepikenduste kandmine

Liiga sagedane ripsmepikenduste kasutamine võib põhjustada ripsmete kadu. Jah, sa lugesid õigesti – ripsmed võivad välja langeda, kuna neile on tekitatud liiga suur pinge. Selle vältimiseks on soovitatav pikenduste kandmise vahel teha mõnekuulisi pause ja kasutada taastavaid ripsmeseerumeid.

#4 Sissekasvanud karvade kitkumine

Kui mõni karv on vaevu jõudnud sissekasvamise tunnusmärke näidata ja sa juba haarad pinsetid, takista end! Karva naha pinna alt välja urgitsedes võid tekitada rohkem kahju kui head. Sa võid nahale tekitada arme ja isegi põletiku, seega säilita rahu ja pane pintsetid tagasi. Parim lahendus on sissekasvanud karvu ennetada ja peamine viis selle tegemiseks on nahka korralikult koorida enne, kui seda raseerid või epileerid.

#5 Imedieetidega katsetamine

Lühiajalised dieedid ja intensiivsed treeningud võivad tõsiselt kahjustada sinu südant. Kiireid tulemusi lubavaid mahla- ja muid madala kalorsusega dieete tuleks vältida. Need aeglustavad ainevahetust, mis tähendab dieedijärgset kaalutõusu, immuunsussüteemi nõrgenemist, organismi veepuudust ja lisastressi südamele.

#6 Aegunud kosmeetika kasutamine

Nii südantlõhestav kui see ka pole, aegunud meigitoodetest tuleb loobuda! Ka kõige luksuslikumas pakendis olev meik vananeb ja loob bakteritele ideaalsed paljunemistingimused. Bakteritest kubisevad meigitooted võivad aga tekitada aknet, nahaärritusi ja silma sarvkesta põletiku. Kusjuures, need on vaid mõned näited, seega kontrolli kindlasti oma kosmeetikatoodete kehtivusaega.

Allikas: Byrdie