Helen Valk-Varavini looming

Kolme oma olemuselt täiesti erinevat pesubrändi ühendab üks – pesu ei tähenda enam ammu vaid rinnahoidjat ja aluspükse, vaid kogu sellega seonduvat. Nii ei saa Kriss Sooniku toodetest rääkides üle ega ümber terminist “sohvariided” (tema brändi nimi ongi Kriss Soonik Loungerie), mis koondab mugavad ja naiselikud bodid, hommikumantlid ja koduriided; Helen Valk-Varavini loomingu puhul tuleb kindlasti mainida autorimustriga sukki, sukatrippe, pluuse ning Bon-Bon Lingerie austajad ja austajannad on kindlasti samuti kursis nende vallatute aksessuaaridega – sukkadest ja põlvikutest kätisteni. Nii on igaühel võimalus seada kokku isiklikud komplektid.

Kriss Sooniku looming. Foto: Sandra Palm

Pesudisainer Helen Valk-Varavin laiendab eelmist mõtet: “Minu viimases kollektsioonis on palju mitmekülgseid esemeid, mida on võimalik kombineerida ka üleriietega, et ei peaks kogu ilu katma. Näiteks on bodid ja negližeed kantavad seeliku või pükstega ja toimivad imehästi ka pluusina.” Kelmikaid, mitmekülgse rõivaesemena kantavaid bodisid leiab ka Kriss Sooniku loomingu hulgast.

Mis on moes?

BonBon Lingerie disainer Iris Tust ütleb, et hetkel on pesutrendides olulised märksõnad võrgutav ja peenutsev pits, salapära, loodusemotiivid, jõulised kontrastid, läbikumav nahk; toonidest võidutsevad pastellid ning punane ja must. “Eelkõige ihaldatakse mugavust ja kvaliteeti. Pesu peaks kindlasti igat kandjat kaunistama – sobima suuruselt, lõikelt, stiililt ja tegumoelt. Hästiistuv pesu muudab selle kandja seksikaks ja enesekindlaks.”

BonBon Lingerie stiilinäide. Foto BonBon Lingerie

Disainerpesu eelised

“Pesu peab olema ideaalne vundament riietele, seepärast mõtlen palju ka detailidele, mis muude riiete alt välja võivad piiluda. Näiteks on rinnahoidjad seljatagant sama ilusad kui eest, et kaunistada ka lahtise seljaga kleite,” kirjeldab Helen, kes kasutab pesu loomisel eranditult naturaalset siidi, mis on nahasõbralik ja mugav.

Miks eelistada disainerpesu tavapesupoes müüdavale? “Disaineri puudutusega esemed on lihtsalt nii palju omanäolisemad, kui need tooted, mis peaks apelleerima massidele. Disainerloomingust leiab alati midagi palju erilisemat,” julgustab ta unikaalse pesuga tutvuma. Veel toob ta välja kvaliteedi – tööstuslikult tootes on raske saavutada sellist kvaliteeti nagu ateljees valminud toodetel. Samuti on Heleni käest võimalik tellida pesu ka eritellimusena mõõtude järgi. Tõeline luksus, kas pole?

Meeste valik

BonBon Lingerie pakub lisaks naistele ka meesterahvastele efektset aluspesu. Pitsist bokserid? Jah, pesubrändi tootevalikus sisalduvad ka need. “Põnev ja mugav aluspesu tekitab meeste seas aina rohkem elevust. Eesti mehed on viimastel aastatel läinud kindlasti julgemaks ja edevamaks, aina enam kõnetab meie inimesi Eesti disain,” ütleb Iris.

Foto: BonBon Lingerie

Pesu kingituseks

Kui soovida aga pesu kinkida, siis kuidas valikuga mitte alt minna? “Alustada tuleks kindlasti oma kaaslase eelistuste välja selgitamisest. Mis värv ja tegumood? Kas ta eelistab kanda tangasid või püksikuid? Sobib talle rohkem push-up rinnahoidja või eelistab ta hästi toetavat ja õhukest rinnahoidjat,” soovitab Iris välja uurida.

Kui üldisemad eelistused on teada, siis tasuks kindlasti piiluda tema riidekappi, et välja selgitada sobiv suurus. “Suurus on märgitud pisikesele etiketile toote sees. Pükste, särkide ja ööriiete puhul on seal kirjas täht või number, näiteks S, M, 38, 40. Rinnahoidjaetiketile on kirjutatud kaks erinevat tähist, näiteks 70 B. Kindlasti tuleks meeles pidada, kas rinnahoidja suuruse ees oli tähis EU, UK või FR, sellisel juhul oskab meie poepreili õige suuruse välja nuputada.” Kes aga pesu valida ei tihka, see võiks eelistada hoopis aksessuaare, mis sobivad peaaegu kõikidel – nii ei ole võimalik teil eksida.

Allikas: Laupäevaleht LP