Rasu, mustus ja vana küünelaki jäänused on põhjus number üks, miks värske maniküür võib ebaõnnestuda. Veendu, et oled vana küünelaki täielikult eemaldanud ja leota käsi kindlasti enne uue maniküüri tegemist.

2. Sa unustasid käsi leotada

Kuivade küünte viilimine võib need murda. Leota käsi enne küünte viilimist mõne minuti vältel soojas vees, see muudab küüned pehmemaks ja kogu protsessi lihtsamaks.

3. Vale viilimistehnika

Kui kasutad küüneviili nagu saagi, siis kahjustad aeglaselt oma küüsi. Edasi-tagasi liigutused tekitavad küüntes väikeseid rebendeid, mis ajapikku süvenevad. Selle vältimiseks viili küüsi vaid ühes suunas.

4. Raputad oma küünelakipudelit

Pudeli raputamisel tekitad õhumulle, seetõttu tuleks seda hoopis õrnalt edasi-tagasi veeretada.

5. Sa ei kasuta aluslakki

Aluskihi mitte kasutamine on sama, mis seina kruntimata jätmine enne värvimist. Aluskiht pikendab küünelaki eluiga ja loob vahekihi, mis hoiab küünest eralduvaid loomulikke õlisid kontrolli all, ja laseb küünelakil kindlamalt kinnituda.

6. Kannad küünelakki valesti peale

Ära püüa ühe pintslitõmbega kogu küünt värvida. Ideaalse tulemuse jaoks on vaja vähemalt kolme tõmmet. Alusta keskelt ja tee kaks tõmmet kummagi serva jaoks.

7. Kasutad liiga palju küünelakki

Mida paksem on lakikiht, seda kauem see kuivab. Fakt. Enamik meist on aga väga kannatamatud, seega tuleks lakki kanda õhukeste kihtidena ja kindlasti veenduda, et üks kiht on enne järgmise pealekandmist korralikult kuivanud.

8. Jätad serva värvimata

Me kirjutame sõrmedega klaviatuuridel ning vastame mobiiltelefonikõnedele, seega meie küünte servadel olev küünelakk kulub ka kiirelt. Selle vältimiseks värvi ka küüne serv iga kihi järel uuesti üle. Samuti võid aeg-ajalt läbipaistva küünelakiga tulemust fikseerida - ka peale maniküüri tegemist.

9. Kasutad vigade parandamiseks vatitikke

Vatitikud on liiga karvased ja võivad märja laki vastu minnes veel rohkem kahju tekitada. Kasuta hoopis vana meigipintslit, mille oled eelnevalt kastnud küünelakieemaldajasse. Pea meeles, mida varem viga märkad, seda kergem on seda parandada.

10. Sa ei kasuta pealislakki

Pealmine lakikiht on sama oluline kui aluskiht ning need on kaks täiesti erinevat asja - seega soeta endale nii kvaliteetne alus- kui pealislakk. Pealmine kiht annab küüntele läikiva viimistletud lihvi ja kaitseb küüsi murdumise eest.

11. Kasutad kuuma vett liiga vara

Peaksid vältima kokkupuudet kuuma veega kuue tunni jooksul peale maniküüri tegemist. See muudab laki pehmeks ja põhjustab selle küünelt eraldumist. Kasuta kindlasti nõude pesemisel ja muude majapidamistööde tegemisel kummikindaid!

12. Lähed värske maniküüriga magama

Klassikaline viga. Isegi kui lakk paistab olevat kuivanud, siis tegelikult võib selleks kuluda kuni 24h. Sellises olukorras päästab käte hoidmine külma vee all umbes kolm minutit. Ettevaatust veepingega, sest liiga tugevalt voolav kraanivesi võib laki laiali ajada!

Allikas: Diply