Eemalda kogu meik. Et ripsmetušš läheb laiali, seda teavad kõik naised. Samamoodi „reisib“ mööda nägu ringi ka ülejäänud meik. Lõpuks jääb see pidama pooridesse. Pead enne näo pesemist püüdma eemaldada nii palju meiki kui võimalik...

Kasuta leiget vett. Kuuma vee kasutamine võib küll mõnus tunduda, kuid nahale see head ei tee, sest eemaldab loomuliku rasukihi liiga kiiresti. Leige vesi on mustuse maha pesemiseks piisavalt soe ning naharasu jääb alles. Kui su nahk kaldub punetama, proovi seda pesta jaheda veega – see ahendab veresooni.

Kasuta kahekordset puhastust. See tagab pehmema ja sügavamalt puhtama naha, millesse imenduvad paremini ka erinevate hooldustoodete toimeained. Mõni päikesekaitsekreem näiteks ongi selline, mida ei ole võimalik ühe korraga eemaldada. Esimesena puhasta nahka õrnatoimelise puhastuspiimaga või õliga, et saada lahti pindmisest mustusest, ning seejärel tee sama protseduur läbi sinu nahatüübile sobiva näoveega.

Ära kasuta puhastusvahendeid, mis sisaldavad sulfaate. Jah, lisaks šampoonile võivad sulfaate sisaldada ka näopuhastusvahendid. Kui neid toote etiketil märkad, ära seda kasuta. Sulfaadid eemaldavad nahapinnalt kogu rasu, need on tugevatoimelised ning tulemuseks on kuiv nahk. Ka tahket seepi ei maksa näo pesemiseks kasutada, sest seebitükki koos hoidvate koostisosade pH on happeline ja nende mõju õrnale nahale on liiga tugev.

Masseeri nahka vähemalt 60 sekundit. Aeg ja tehnika on olulised. Selle asemel, et 20 sekundit kõvasti hõõruda, võta minut ja masseeri nahka õrnalt ringjate liigutustega. Sel moel stimuleerid lümfisüsteemi, mis omakorda parandab naha hapniku ja verega varustatust.

Ära eira kaela. Ka kael vajab tähelepanu. Kael on koht, kus vananemise märgid avalduvad esimesena, ja peamiselt just seetõttu, et kaela naha eest ei hoolitseta. Haara kael igapäevasesse hooldusrutiini. Ühtlasi kindlusta, et puhastad kogu näo – kuni juuksepiirini.

Tupsuta puhta rätikuga. Kuna näonahk on õrn, vajab see kuivatamiselgi õrnust – tupsutamist pehme ja puhta rätikuga. Nahka ei pea täiesti ära kuivatama, natuke niiskust tuleb kasuks, sest järgmisena pealekantav kreem viib niiskuse naha sisse. Ära kasuta näo kuivatamiseks käte- või keharätikut, neis sisalduvad mustuseosakesed ummistavad poorid. Harjuta end kasutama iga päev uut spetsiaalset näorätikut – nii hoiad ära mõnegi vistriku tekke.

Kanna nahahooldusvahend nahale ühe minuti jooksul pärast puhastamist. Hetkeks, kui tunned, et nahk „kitsaks“ tõmbuma, oled tegelikult juba liiga kaua oodanud. Pestud nahk kaotab niiskust iga sekundiga, seega kasuta niisutavat kreemi kohe pärast puhastamist, minuti jooksul.

Tee seda kõike igal hommikul ja õhtul, ilma eranditeta. Tavaliselt arvatakse, et hommikuti on nägu puhas, kuid see pole tõsi. Öösel töötavad naharakud intensiivselt, eritades naha pinnale toksiine ja rasu. Pese nägu ka hommikul, sel moel kindlustad päevastele näohooldusvahenditele parima toimepinna.

Allikas: Byrdie