Grete kuule, Eesti vajab endale tänava suhtumisega Rita Orat, kes teeks räpparitega koos lugusid, oleks videos paljas ja mõistaks tossukultuuri. Mis sa arvad, kui viskaks sinu need pikad õhtukleidid nurka ja teeks Grete Paiastattitude‘ga bandiidi tüdruku?

Kõigepealt tekib mul küsimus, et mis õhtukleitidest sa siin nii usinalt räägid? Olen ainult kaks korda vast pikas kleidis üles astunud. Grete Paia ikka alati olnud teksad-nahktagi-kets stiili tüdruk. Kui ketsi pole, siis on tanksaabas. Arvan, et tossukultuuri ja räpparitega võib end siduda ka ilma bandiidiks hakkamata ja hea maitse piiril paljasolemine ei ole samuti välistatud.

Kui peaksid paralleeli tõmbama mõne välismaa artistiga, siis kes Grete Paia on? Rihanna? Ellie Goulding? Taylor Swift? SIA?

Usun, et neid mõningaid üksikuid paralleele võib kõigi eelmainitud artistidega tõmmata, kuid Grete Paia on siis Grete Paia. Kui ilmtingimata peab kedagi välja tooma, siis oleks selleks Alicia Keys ja vaid seetõttu, et ka tema mängib ise klaverit.

Mõni aasta tagasi olid sa kõikides raadiosaadetes ja kõikides telekanalites. Viimasel ajal hakkab fuzz natuke hõrenema. Kas plaanid lähitulevikus uut muusikat tegema hakata ja hoo uuesti üles tõmmata?

Minu meelest on viimasel ajal fuzz just vastupidiselt hoo uuesti üles tõmmanud. Olin vahepeal kadunud, kuna olingi reaalselt Eestist eemal. Õppisin vahetustudengina Itaalias ning ammutasin inspiratsiooni sealsest elust ja olust. Uut materjali juba tasapisi tiksub peale. Olen sahtlisse päris arvestataval hulgal lugusid kirjutanud — eriti suur tuhin valdaski mind Milanos olles, mil kogesin palju põnevat ning leidsin kõvasti uut inspiratsiooni.

On mingeid trumpe ka tagataskus, millega uus Grete Paia kavatseb publikut üllatada? Mingi 3D app, põlev kleit, Isac Elliotiga duett?

Ega neid trumpe ei saa sedamoodi kohe avalikustada. Igasugu põnevaid plaane on, on alati olnud ja loodetavasti tuleb ka edaspidi. Tegelikult on mul juba pikka aega olnud suur soov oma peavoolu tegemiste kõrvalt hakata täiesti enda asja (nišiprojekti) ajama. Aga see võtab kahtlemata kõvasti aega ning kes seda teab, mil midagi reaalselt kuulda võib.

Nii ja millal kõik siis uue hoo sisse saab? Millist kuupäeva me peame ootama, et kuulda uut muusikat?

Tänu Eesti Laulule on see mõningane uus juba tasapisi hoo sisse saanud. Kuupäevadest ei tea veel rääkida, ent loodetavasti on üsna pea uut singlit oodata.

Loe täispikka intervjuud Hooligan Hamleti lehel.

Jaga
Kommentaarid