Kolmapäeva hommikul kella 10ks oli niisiis broneeritud näohoolitsus ja tund hiljem kehakoorimine ning massaaž. Saabun spaasse mõnikümmend minutit varem, et logeleda saunades ja basseinides. Hotelli saabudes juhatatakse mind 11. korrusele, kus spaa asub. Seal tervitatakse külalist naeratades, ulatatakse riietusruumi kapivõti ning palutakse paar minutit enne 10 tagasi olla – enne hoolitsusi tuleb täita ankeet, kus küsitakse terviseseisundi ja muu taolise kohta, mida terapeudil protseduuride käigus vaja teada on.

Riietusruum meenutab pigem hotelli sviidi vannituba kui spaad – maitsekas sisekujundus, värsked rätikud, meigieemaldusvahendid, vatitupsud, seepidest-šampoonidest rääkimata. Meeldib, et duširuumis on privaatsust tagavad dušikardinad. Juba siit avaneb vaade ummikust rahunenud Tartu maantee ja Liivalaia ristmikule.

Pürovel Spa & Sport ei ole parim valik neile, kes ootavad spaalt arvukaid saunasid, basseine, mulle, aure – ilmselgelt ei ole tegemist veekeskusega. Siin on üks soome saun (taas vaatega argisele linnasaginale), aurusaun ja bassein. Samas, need kõik töötavad – hoolimata sellest, et spaas on näha peale minu vaid paari inimest.


Foto: Pürovel Spa & Sport

Saunatiir tehtud, jõudsin veel basseinis mõned ringid ujuda. Vesi oli soojem kui tavaliselt basseinides… Mõnus. Basseinist välja tulles ja plätude juurde jalutades näen, et ka põrand siin spaas on puhas – soojus ja puhtus on kindlasti selle koha olulisteks märksõnadeks.


Foto: Pürovel Spa & Sport

Aeg, et suunduda hoolitsustele! Mulle ulatati ankeet, kus küsitakse peamiselt tervisliku seisundi kohta, täidan selle kiirelt ja ulatan teenindajale. Juba tervitabki mind naeratav terapeut, kes tutvustab end ja suundume hoolitsustetuppa. Siin on samuti meeldivalt soe.

Üks asi, mis mind selle spaakülastuse pidevalt meeldivalt üllatab, on tähelepanelikkus. Küsitakse isegi, kas ruumi temperatuur on sobiv – soovi korral saab seda nii jahedamaks kui soojemaks reguleerida. Samuti olen viimastel kordadel spaasid ja ilusalonge külastades tundnud pidevalt, et massööril või iluteenindajal on külmad käed – selle eest on nad juba ise ette vabandanud. Miks vabandada? Miks ei võiks minut enne kliendi saabumist käed soojaks hõõruda või kas või sooja vee all loputada? Antud juhul ei pea terapeut küll millegi eest vabandama…


Foto: Pürovel Spa & Sport

Kuigi olin broneerinud kella 10ks näohoolitsuse ja 11ks kehakoorimise ning massaaži, pakub terapeut välja, et alustaksime kehast – kõigepealt koorimine, siis massaaž ja lõpuks näohoolitsus. Siis ei pea kreemitatud-poputatud nägu hiljem massaažitooli suruma ja samuti ei saa siis ka duši all kehakoorijat maha loputades näohoolitsuse käigus kasutatud toodete toimeainete imendumist segada. Tundub igati loogiline ja loomulikult olen nõus.

Kehakoorimist alustades antakse kliendile valida, millise lõhnaga koorijat kasutada. Olen rõõmus, kui näen, et siin kasutatakse Signe Seepide kehakoorijat – rahvusvaheline hotelli- ja spaakett ning Eesti looduskosmeetika koos? Selle üle on küll vaid hea meel. Roosi, greibi-kohvi ja sidrunheinakoorijate seast valin viimase ja lõõgastus võib alata… Kuumade ja niiskete rätikutega, mis kõigepealt mu jalgadele asetatakse. Kehakoorimine ei tähenda siin vaid kooriva toote silitavalt kehale kandmist – seda tehakse meeldivalt tugevalt. Mitte veel päris massaaž, aga olen õnnelik, et olen sattunud tegija juurde, kel on head ja tugevad käed. 30 minutit möödub liiga kiiresti ja suundun duši alla, et kehakoorija maha pesta. Kui enne lebasin massaažilaual rätikul, siis nüüd palutakse mul heita sinnasamasse, kuid hoopis linade vahele. Kõigepealt kõhuli, seljale asetatakse taas kuum ja niiske rätik… Ja siis juba massaaž. Seda pooltundi saadavad samuti tähelepanelikkus ja asjatundlikkus terapeudi poolt – vestleme peaaegu kogu massaaži aja, küsin küsimusi ühe või teise võtte või piirkonna kohta ja saan kõikidele küsimustele põhjalikud vastused.

Aeg möödub (taas!) liiga kiiresti ja käes on näohoolitsuse kord, mille tegemisel kasutatakse Šveitsi brändi Biodroga tooteid. Näohoolitsus koosneb puhastamisest, toniseerimisest, koorimisest, näomassaažist, niisutavast maskist ja päevakreemist. Meeldiv on, et näomaski mõjumise ajal tehakse peamassaaži – jällegi, tihti jäetakse klient selleks ajaks ruumi üksi “puhkama”. See aga ei pruugi just meeldiv olla, eriti, kui su silmad on kaetud – kui mugavalt keegi end kinnisilmi võõras ruumis lebades tunneb, on muidugi juba individuaalne. Lõõgastun peamassaaži nautides täielikult.

Ja ongi aeg näo kreemitamiseks, mis viitab, et mu naudingud siin hakkavadki lõppema. Terapeut jätab mu peagi üksi, et saaksin hommikumantli selga panna, hiljem pakub spaa fuajees, mis täidab ka lõõgastusruumi otstarvet, teed, apelsini- või sidrunilõiguga vett ning kosutavat ampsu õuna või küpsise näol. Istun hetkeks, joon vett ja ei pane vastu kiusatusele võtta üks küpsis.

Pürovel Spa & Sportis asub ka väike spordiklubi – hotellikülastajale ideaalne variant, et kas hommikul enne tööpäeva või siis hoopis selle lõpetuseks endale väikest trenni ja lõõgastust lubada. Kuid kindlasti võiks siia sattuda ka kohalik inimene, lihtsalt selleks, et mõtteid koondada ja natuke omaette olla. Vähem on rohkem ja see spaa on selle elavaks näiteks. Kuigi hinnaklass on siin klass kõrbedam kui ehk spaades, mis eestlaste seas populaarsemad, kaalub siin hinna üle teenuste ja teeninduse kõrge kvaliteet. Vähemalt mina hoian edaspidi kindlasti nurgataguste salongide/spaade külastamise pealt veidi kokku, et siis kogeda taas midagi sellist, millest teile just kirjutasin. Spaast liftiga tagasi tavaellu naastes tuleb paratamatult pähe ühe maailmakuulsa ilubrändi slogan – sa oled seda väärt.

Atmosfäär 10/10
Teenindus: 10/10
Massaaž: 10/10
Näohoolitsus: 9/10
Hinna ja kvaliteedi suhe: 10/10

Edetabel seni testitud spaade põhjal

1. Pürovel Spa 49/50
2. City Spa 48/50
3. Viimsi Spa 42/50
4. Tallink Spa&Conference Hotel 39/50