Keegi ei hinda su häbet.

Selle pärast, kuidas su häbemepiirkond välja näeb, ei maksa närveerida. Depileerijad näevad igasuguse nahavärvi ja suurusega häbemeid iga päev. Nende töö on panna naised end hästi tundma. Ja ära unusta, et tegemist on ju ikkagi vaid vahatamise, mitte häbemepiirkonna modelliks kandideerimise konkursiga.

See pole tegelikult nii hull, kui sa arvad.

Kui oled bikiinipiirkonna depileerimise alal uustulnuk ja eeldad, et protseduur on kohutavalt valus, siis jah, tegemist ei ole just tasuta puhkusepaketiga, kuid nii õudne see ka pole, kui sa ette kujutad. Neil, kes esimest korda bikiinipiirkonda vahatama tulevad, oleks hea meeles pidada, et eelarvamused on selle asja juures kõige halvem osa. Kui protseduur algab, saad aru, et see viiakse läbi palju kiiremini ja valutumalt, kui sa eeldasid.

Ära tule otse trennist.

Ilmu salongi puhtana, samamoodi, nagu sa pesed enne hambaarsti juurde minekut hambad või günekoloogi vastuvõtule siirdumist suguelundite piirkonna. Mida kuivem on nahk, seda paremini vaha kinnitub ja parem tulemus saavutatakse. Kui tead, et ennast liigutades (ja närveerides) higistama hakkad, higistab tõenäoliselt ka su nabaalune piirkond. Häbeme rätiku või paberiga kuivatamine enne protseduuri on täiesti normaalne.

Püüa võtta asja kergelt.

Klaas veini võib küll enne protseduuri pisut närve rahustada, kuid purjuspäi kohale ilmumine on teine asi. Ära tule jokkis peaga. Alkohol muudab vere vedelemaks ja protseduuri valulikumaks. Lisaks sellele on napsise peaga saabumine lihtsalt ebaviisakas.

Käi enne protseduuri tualetis.

Kui oled närvis, võib ka põis ärrituda ja streikima hakata. Seega, käi enne vahatamisruumi sisseastumist tualetist läbi. Seda enam, et kui lamad vahatamislaual palja alakehaga, võib tekkida külmatunne, mis omakorda tekitab soovi pissile minna. Protseduuri käigus vajutatakse kätega alakõhule põie piirkonnas ja kui põis on täis, tunned end ebamugavalt.

Ära raseeri.

Selleks, et karvu vahatades edukalt eemaldada, peavad need olema vähemalt 0,5-0,6 cm pikad. Raseerimise järgselt võtab 3-4 nädalat aega, enne kui karvad on kasvanud nii pikaks, et neid vahatades karvanääpsust välja tõmmata saab. Blondidel kasvavad karvad pärast raseerimist siiski kiiremini tagasi, 2-3 nädalaga. Tumedamate karvade kasv on aeglasem, sest nende juured on tugevamad.

Ükski naine ei ole liiga karvane.

Paljud naised häbenevad oma loomuliku karvakasvu. Spetsialistid aga ütlevad, et häbenemiseks pole mingit põhjust isegi siis, kui karvad on n-ö üle kasvanud. Nende jaoks on kergem ja kliendi jaoks valutum vahatada pigem karvasemat kui kaks nädalat varem raseeritud häbet.

Õige ajastus on oluline.

Ära planeeri vahatamist viis päev enne menstruatsiooni algust, selle ajal või vahetult pärast seda, sest sel perioodil on keha väga tundlik. Kui sa oled õrnake või lähed vahatama esimest korda, võiksid enne protseduuri võtta valuvaigistit.

Ära mine salongist trenni.

Kitsaste trennirõivaste kandmine kohe pärast vahatamist võib põhjustada ärritust. Füüsilist aktiivsust tuleks 12-24 tundi pärast protseduuri vältida. Mida vähem kuumust ja niiskust nabaaluses piirkonnas, seda parem. Ka seksist võiks loobuda vähemalt 24 tunniks.

Ära vaiki, räägi.

Kui sul on oma seisukoht ja vaatenurk selle kohta, milline su bikiinipiirkond välja nägema peaks, siis ära häbene – räägi vahatajale. Võimalusi on väga erinevaid ja protseduuri tulemust saab kujundada nii, nagu sa soovid.

Püüa end karvade kitkumisel ohjeldada.

Kui karvad pärast vahatamist kasvama hakates naha sisse kasvavad, ära hakka neid ise välja kitkuma. Jäta see spetsialistide hooleks. Ise nende kallal küünte või pintsettidega pusima hakates võid nahka vigastada ja põletikku tekitada.

Allikas: Glamour