“Mood on sama tähtis ja huvitav täna kui aastaid tagasi. Ma tean, et viisakama ellusuhtumisega inimesed mõtlevad, öeldes, et tänavatel nähtav stiil on hirmuäratav. Mood teeb oma töö. See peegeldab käesolevat aega.”

Anna Wintour on öelnud: “Me kõik riietume Billi jaoks.”

“Parim moeetendus leiab aset tänavatel. See on alati nii olnud ja on ka edasi.”

Iris Apfel meenutas, kuidas ta ilmus kunagi üritusele ja Bill ütles talle: “Tänu jumalale, et sa siin oled. Kõik näevad nii igavad välja. Nii sarnased.”

Temast endast

“Ma ei suudaks iial keskenduda pühapäevastele kirikupalvustele, sest jälgiksin pigem naiste kübaraid.”

Moedisainer Michael Kors: “Ilma Bill Cunninghamita ei eksisteeriks mingit tänavastiili. Ta on andekas, hea maitsega ja südamlik!”

Lena Dunham: “Nägin Billi tänavatel esimest korda, kui olin 7aastane. Ma ei teadnud, kes ta on, aga ta suutis alati kellegi tähtsa peatada ja pildile poseerima panna. Kuu aega tagasi oli ta täpselt samasugune – rikkad inimesed tundsid end tema läheduses ebakindlalt. Ta oli oluline, aga samal ajal hea ja südamlik. Tal oli kindel visioon ja seda kõike jäädakse igatsema.

Tööeetikast

“Kui sa ei võta raha vastu, ei saa keegi sulle öelda, mida teha.” Mõnikord sõnastas ta seda pisut teisiti: “Raha on kõige odavam asi üldse. Vabadus on kõige väärtuslikum.”

Suzy Menkes on öelnud: “87aastasena sõitis Bill Cunningham siiski New Yorgis oma rattaga ringi keeldudes taksot jagamast isegi siis, kui õues lund sadas.”

Tänavastiilist

“Lasen tänaval enda eest rääkida – selle jaoks tuleb minna välja ja näha, mis toimub. Kergemat teed pole, usu mind!”

Hilton Als: “Arvan, et Cunninghami huvitasid eriliselt naised ja mustanahaliste kultuur, sest need on kaks müstilist kultuuri, mis pakuvad kiht kihi haaval emotsionaalseid ja ajaloolisi komplikatsioone, mida ei saa isegi fotodega lahendada. Seetõttu töötas ta nii hästi – soov peaaegu avastada midagi, mis on tema haardeulatusest kaugemal, aga samas olemas.”

Üks parimaid väljaütlemisi Billi kohta leidis aset 2008. aastal Prantsusmaa kultuuriministri poolt: “See kehtib nii täna kui kehtis ka minevikus – keegi, kes otsib ilu, leiab selle.”

Allikas: Zanita