Pole mingi uudis, et trenni tegemine on su kehale hea, aga kipume unustama, et ka ülejäänud päeva peab aktiivne olema. Kümneminutilised jalutuskäigud iga tunni tagant on kehale sama kasulikud kui üks korralik trenn. Sul on lõuna paiku kohtumine äripartneriga? Mine kohale jalgsi või jalgrattaga. Kui liigud sihtkohta, võid ka aeg-ajalt liikumiskiirust muuta. See aitab sul lõppkokkuvõttes 20% rohkem kaloreid põletada. Lihtne!

2. Lisa toidule vürtse

Vürtsid pole kasulikud mitte ainult toidu maitsestamiseks, vaid kiirendavad ka sinu keha ainevahetust ja teevad organismile pai. Proovi erinevaid vürtse – tšilli kiirendab ainevahetust ning vürtsköömned on antibakteriaalsete omadustega ja kontrollivad kolesteroolitaset või lisa näiteks ¼ teelusikatäit kurkumit, 1 teelusikatäis värsket ingverit ja pool teelusikatäit kaneeli oma hommikusele riisipudrule.

3. Maga tehnikavidinatest eemal

Telefoni-, teleri- või arvutiekraanilt pärinev sinakas valgus takistab unehormooni tootmist ja sul on raskem uinuda. 95% inimestest on vahetult enne magaminekut ereda ekraanivalguse käes, mistõttu unekvaliteet halveneb ning oleme hiljem väsinud. Lisaks tõuseb ka ülekaalulise oht ning südamehaigustesse ja diabeeti haigestumise risk. Hoia magamistoad tehnikavidinatest vabad!

4. Tee kükke

Kuigi kardiotrenni kiidetakse taevani, on oluline teha ka jõutrenni nagu kükke ja tõsta raskusi. Jõutrenn aitab hoiduda diabeedist ja liigesepõletikust ning stimuleerida ainevahetust. Õigeks tehnikaks seisa jalad veidi rohkem kui puusalaiuselt harkis ning suuna keharaskus kükki tehes jalgadele. Kükita nagu istuksid toolile ja seejärel tõuse püsti pigistades kergelt tagumikku. Oled juba kükiprofessionaal? Lisa kükkidele hüpped, mis tõstavad pulssi ja aitavad veelgi paremini kaloreid põletada.

5. Mediteeri

Ettevõtte juhtidest kuni kuulsate naisteni välja, aina enam inimesi pöördub mediteerimise poole. Võid seda harrastada ükskõik mis ajal ja täiesti tasuta. Tulemus? Sul on rohkem energiat ja parem tuju! 10 minutist päevas piisab. Sulge lõunapausil oma sülearvuti ja silmad, hinga sügavalt sisse-välja…

6. Jälgi oma kehahoiakut

“Istu sirge seljaga” tundub midagi, mida ema-isa sul lihtsalt pidevalt teha käskisid, aga tuleb välja, et halb kehahoiak võib põhjustada erinevaid valusid ja mõjutada su tuju. Sinu keha ei tohiks olla rohkem kui 20-30 minutit ühes asendis. Seega, võta aega enda sirutamiseks ja lihaste venitamiseks.

7. Lase end vahel vabaks

Sinu tervisele on oluline, et sööksid korralikult, teeksid trenni, muretseksid vähem ja magaksid piisavalt. Selle asemel, et pidevalt muretseda ja täiuslikkuse poole püüdelda, võta vahel lihtsalt vabalt. Kui tunned end halvasti või ebakindlalt, suhtu endasse nagu heasse sõpra. Küsi endalt, kui nemad end nii tunneksid, mida sa ütleksid? Kuidas neid julgustaksid? Tee seda sama ka endale!

8. Mõtle, mida sööd

Muuda oma toidukorrad tervislikumaks mõeldes läbi, mida sööd. Näiteks, kui eelistad magusat, eelista datleid, pähkleid, vanillisuhkrut, puhast kakaod, kaneeli või banaane. Kui sul on kiire, eelista snäkina datlitest, mandlitest või proteiinipulbrist batoone. Veel üks viis tervislikumalt toituda, on asendada pool pearoast salatiga.

9. Tarbi B3 vitamiine

Üle 50% naistest kannatavad ka täiskasvanuna akne käes ja tegelikult võib kreemide asemel piisat ka B3 vitamiinist. See aitab kontrollida rasu tootmist ja seeläbi hoida ära ka ummistunud poore.

10. Jooga on mõnus

Jooga on juba kaua olnud kõikide healthista’de lemmiktegevus, sest see aitab hoida keha vormis, aga ravida ka vaimseid muresid. Värskes uuringus on leitud, et 12 minutit joogat päevas aitab parandada ka luustiku kvaliteeti ning vähendada luumurdude või luude hõrenemise riski.

Allikas: The Wonder Forest