Euroopa kultuuripealinna põhiprogrammi festival „Taevapargi pühitsemine“ toob ühe taeva alla erinevate maailmajagude laulud, tantsud ja rituaalid. Oma loome- ja hingejõud ühendavad siinsed säravad kultuuritegijad ja põnevad välisesinejad erinevatest riikidest ja kultuuriruumidest – Jaapanist, Kanadast, Gruusiast, Türgist, Šotimaalt, Saksamaalt.

 Jaapani taikomängijad

Sündmustesarja südames on 16. augustil Põlva kultuurikeskuse katusel avatav elamuslik ja ainulaadne katusepark „Taevapark“ – täiesti uus multifunktsionaalne sündmuste korraldamise koht Põlvamaal. Katusepark hõlmab kultuurikeskuse katuse erinevaid arhitektuurilisi tasapindu, kust avanevad muinasjutulised vaated kaunile järvesilmaga Põlva linnale ja selle ümbrusele. Lisaks vaateplatvormile tuleb Taevaparki vaba aja veetmiseks roheline puhkeala, sündmuste läbiviimiseks suvelava ja hooajaline kohvik.

 Mari Jürjensi muusikavideo „Õhtust hommikuni. Põlvas” (2020) salvestusel kultuurikeskuse katusel, kuhu valmib ka Taevapark.

16.–25. augustini pühitsetakse Taevapark sisse kaheksa erilise sündmusega Põlva kultuurikeskuses, Põlva Maarja kirikus ja Intsikurmu metsapargis.

Pühitsuskontsertidel esinevad

Pühitsus 1: Eesti rahvusmeeskoor, dirigent Mikk Üleoja ja Karl Nieler (laulvad helikausid, Saksamaa)
Pühitsus 2: Gruusia Arhimandriit Serafim & Kolmeteistkümne Assuüüria Püha Isa kloostri koor
Pühitsus 3: Finlay MacDonald (Šotimaa) / RO:TORO
Pühitsus 4: „Tähtede sosin“ Karl Nieler (laulvad helikausid, Saksamaa)
Pühitsus 5: Sufi pöörlevad Dervišid
Pühitsus 6: folkloorne tantsuetendus „Olemisele“, lavastaja Aveli Asber, muusika Triinu Taul
Pühitsus 7: Setud / Inuitid
Pühitsus 8: Jaapani taikod

 Suvel esineb Põlvas Finlay MacDonald Šotimaalt.

Festivali korraldaja on Põlva kultuurikeskus ja ida muusika festival Orient. Rohkem infot Tartu 2024 kodulehel.

Jaga
Kommentaarid