2. Modellid söövad normaalselt
Usu või mitte, aga kõik modellid ei toitu päevas vaid sellerist ja kahest viinamarjast. Enamik modellidest sööb siiski normaalselt ja naudib aeg-ajalt ka burgerit ja piimakokteili.

3. Rahaline tasu tihti puudub
Seda eriti siis, kui on tegemist algajate modellidega, kes alles ehitavad oma karjääri üles. Üldjuhul kehtib sellisel juhul vahetuskauba-põhimõte – modell saab tasuks kas fotod või riided. Kuigi mõnikord võib lõpetada ka lihtsalt kogemuse võrra rikkamana.

4. Fotosessioonid on glamuurist kaugel
Pildistamistel toimub palju rohkem, kui fotodelt peegeldub. Modellidele pole võõrad tööpäevad, kui nad peavad töötama talvel õues ja kandma hooajale mitte-vastavaid rõivaid. Lisaks kümned ümberriietumised ja poosid, mis on kõike muud, kui mugavad.

5. Pidevalt valvel
Tänapäeval on backstage'ides, pildistamistel ja show'del kõikjal inimesi, kes modelle telefonidega pildistavad... ja ka siis, kui modell ei ole selleks valmis. Kord poseerisin ühe prominentse ajakirja jaoks ja ajal, mil mina ning teised modellid riideid vahetasime, püüdis seal üks veider mees oma varjatud kaameraga meist pilte teha. Not cool.

6. Luksuslikud rõivad... on tööl kandmiseks
Hoolimata sellest, et sa saad kanda kõige ilusamaid, kallimaid ja glamuursemaid riideid, siis vastupidiselt levinud arusaamale tegelikult modellid ei saa neid endale jätta. Kuigi mõnikord võib ette tulla, et saad midagi päriseks, juhtub seda siiski üliharva.

7. Paljud modellid ei tööta igapäevaselt
Inimesed arvavad, et modellid "elavad" fotosessioonidel – tegelikkuses on modellidel (välja arvatud supermodellidel) raske regulaarseid booking'uid saada. Modellidel on tihti perioode, kus nad käivad vaid casting'utel ennast näitamas.

8. Kannatust!
Modellid peavad veetma palju aega lihtsalt oodates – nad kas ootavad, et nende meik ja soeng valmis saaks, et fotograaf pildistamiseks oma tehnikat seadistab, et fotod valmis jõuaks, et moe-show'd algaks või et neid casting'utel vastu võetaks. Seeõttu näed ka lavade taga tihti modelle, kes loevad raamatuid või lahutavad meelt nutitelefoniga.

9. Ootused ja tegelikkus on kaks erinevat asja
Modellina ei vasta sinu ootused alati reaalsusele. Mõnikord võib juhtuda, et modell läheb fotosessioonile arusaamisega, et tegemist on moepildistamisega, kuid fotograaf tahab proovida hoopis midagi muud – näiteks teha topless-fotot.

10. Modellid võivad olla väga erinevas vanuses
Arvatakse, et modellitöö tegemiseks peab olema väga noor. Kuid modellindusel on erinevaid külgi ja kindlasti on turg olemas ka veidi küpsematele naistele. Kunagi pole liiga hilja.

Allikas: Marie Claire