Rõhuta silmi. Erksaks pilguks kooluta ripsmed ja kanna neile läbipaistvat geeli. Sa võid minna isegi sammu võrra kaugemale ja lasta endale panna kunstripsmed, mis aitavad sätitud tulemust pikaajaliselt hoida. Vabane ka tumedatest silmaalustest, vaadates üle oma dieet. Tumedad silmaalused võivad tekkida siis, kui kehas on raua või B-vitamiini puudus. Vali silmakreem, millel on helendav efekt või mis sisaldab retinooli. Võid silmade rahustamiseks teha ka külmakompressi piparmündi- või rohelise tee kotikestega.

Muuda hambad valgemaks. Särav naeratus lööb kogu sinu keha justkui õitsele. Kasuta seda maksimaalselt ära! Vali valgendav hambapasta – eriti, kui oled joonud punast veini või kohvi. Kasuta seda aga mõõdukalt, sest liigne valgendava hambapasta kasutamine võib põhjustada hammaste tundlikkust. Kui su hambad on aga loomulikult kollakad või hallid, lase neid professionaalselt valgendada.

Ära unusta huuli. Toitainetega rikastamine, niisutamine ja mõõdukas koorimine ei ole olulised vaid näonahal ja kehal, vaid konkreetselt ka huultel. Kasuta regulaarselt huulepalsamist ning aeg-ajalt võid huultele ka naturaalsete õlidega, näiteks oliiviõliga, maski teha. Masseeri huuli ka kord nädalas hambaharja või sõrmeotstega. Viimase puhul peaksid enne sõrme niisutama ja näiteks ka suhkrut kasutama.

Hoolitse juuste eest. Tuhm juuksevärv ja elutuna näiv juukselõikus, mis on juba välja kasvanud, ei tule meigivabale välimusele just kasuks. Vali lihtne lõikus ja naturaalne värvitoon, kuna ekstreemsed valikud võivad ülejäänud loomuliku välimusega liiga suure kontrasti tekitada. Käi regulaarselt juukseotsi lõikamas, kasuta kuumakaitsetooteid ning ära kasuta liiga palju stiliseerimistooteid. Kookosõli pakub head võimalust koduseks maskiks, lisades sära ja toites kiharaid sügavuti. Juukseid muudab säravamaks ka naturaalse taimeseguga loputamine. Brünettidele sobib hästi näiteks salvei ning blondidele kummel.

Kaitse nahka päikese eest. Liigne päikesekiirgus muudab naha kuivaks, kortsud silmapaistvamaks ning võib põhjustada ka nahavähki. Seega peaks päikesekaitsefaktoriga nahahooldustooteid kasutama mitte vaid suvel randa minnes, vaid igapäevaselt ja aastaringselt.

Pühendu oma naha heaolule. Nahahoolduseksperdid soovitavad nägu pesta mitte rohkem kui kaks korda päevas. Parim oleks seda teha õhtul vahetult enne magamaminekut ja hommikul, kasutades leebet puhastustoodet, näiteks puhastuspiima ning seejärel kreemi. Kõige tähtsam on silmas pidada, et sa ei hõõruks nahka liialt ega ärritaks seda. Abiks tuleb ka kord nädalas näomaski tegemine. Üheks heaks valikuks on näiteks valge savi mask. Kui su nahk ei ole tundlik, võid seda kord nädalas ka leebe koorijaga sügavpuhastada.

Maga piisavalt. Kauniks näonahaks ja tugevaks üldterviseks on hädavajalik, et magaksid igal ööl korralikult, vähemalt 7-9 tundi. Mine magama hiljemalt kell 11 õhtul, kuna pärast keskööd hakkab keha tootma niinimetatud „iluhormooni“ melatoniin. Püüa magada selili, et vältida enneaegsete kortsude teket ja hoida nahk siledana.

Vaata üle, mida sa sööd. Mitmed teadusuuringud on tõestanud, et naha seisukorra ja toitumisharjumuste vahel on kindel seos. Mereannid, taimeõlid, seemned ja pähklid on ühed parimad „ilutoidud“. Neis sisalduvad kasulikud rasvhapped, E-vitamiin ja karoteenid, mis võitlevad vabade radikaalidega. Ka mõõdukas koguses piimatooteid on hea menüüsse lisada, kuna need aitavad säilitada tervislikku organismi mikrofloorat.

Leia oma värv. Kui valid riietuse värvi nutikalt, aitab see luua mulje ühtlasest nahatoonist, isegi iluvigu peita ja muuta välimuse veetlevaks. Ilma jumestuskreemita näonahk näeb paratamatult välja kahvatum ja just seetõttu ei tohiks olukorda halvemaks muuta, valides väga tumedad ja külmad toonid. Ka valge pole parim valik. Naha justkui löövad särama erksad värvid nagu sinine, türkiissinine, virsikutoon.

Allikas: Bright Side