2. Kõrged kontsad. Hiljutises Auburni ülikoolis tehtud uuringus selgus, et naistel on jalgadega neli korda rohkem probleeme kui meestel. Närvide kahjustused, valud, paksendid, sissepöördunud suur varvas… Tihti on nende tekkes süüdi just sinu armastus kaunite kontsakingade vastu. Mida peenem on konts, seda armutumalt need jalgadele mõjuvad. Kanna ainult neid kingi, mis on jalas mugavad ja limiteeri kontsakingade kandmise aega.

3. Stringid. Hemorroidid, vaginaalsed infektsioonid ja ärritus on vaid mõned probleemid, mida stringide kandmine võib põhjustada. Eelista võimalusel teise lõikega aluspesu või kui sa just pead stringe kandma, vali vähemalt puuvillased variandid.

4. Rasked kõrvarõngad ja kaelakeed. Lisaks sellele, et erinevad metallid võivad kõrvaaukudes põletikku tekitada, venitavad rasked kõrvarõngad kõrvaaugud inetult välja. Suured ja rasked kaelakeed võivad tekitada aga kaela- ja seljavalusid.

5. Lipsud. Naised ei ole ainsad, kes välimuse nimel ohvreid toovad. Cornelli ülikoolis läbiviidud uuringu järgi ostab 67% meestest oma õigest suurusnumbris väiksemaid särke. See tähendab aga ka kitsamat kraeosa ja kui kaela siduda veel ka lips, võib sellega oluliselt vereringet häirida. Lisaks võivad tekkida ka lihaspinged kaelas, seljas ja õlgades.

6. Vales suuruses rinnahoidja. Kui võtad õhtul rinnahoidja seljast ja näed õlgadel või seljal tugevaid soonimisjälgi, tea, et oled valinud vales suuruses rinnahoidja. Sinu ihul ei tohiks olla ühtki ärritust, sügavat soonimisjälge või muud märki, et sul on midagi seljas olnud.

7. Varbavaheplätud. Need on suvel küll väga praktilised, kuid ka neil on tervisele omad ohud. Loobu plätude kandmisest kohe, kui näed, et need tekitavad sinu varvaste vahele punaseid kohti või isegi ville – nende kaudu võivad tekkida ohtlikud infektsioonid. Pikema maa kõndimisel võivad õhukese tallaga plätud tekitada ka jala- ja seljavalu.

8. Vormiv pesu. Vormiva pesu valik on tänapäeval väga lai ja seda kannavad miljonid naised üle maailma. Ära unusta, et vormiv pesu peab seljas mugav olema – kui tunned seda kandes valu või ebamugavustunnet, vabasta end sellest kohe. Liiga kitsas pesu võib tekitada vereringeprobleeme, lihasvalu ja isegi hingamisraskusi.

9. Suured käekotid. Kannad endaga pidevalt kaasas suurt käekotti, mis asjadest pungil? Sa ei vaja ju ometi nii palju asju… Korrasta oma käekoti sisemus enne, kui sul tekivad probleemid õlgade või kätega.

10. Pliiatsseelikud. Väga kitsad pliiatsseelikud panevad su jalad tihedalt teineteise vastu hõõrduma - tagajärjeks võivad olla kas nahaärritused või siis isegi tasakaalu kaotamine. Jah, ilu nõuab küll teatud ohvreid, aga need ei tohiks eluohtlikud olla…

Allikas: Bright Side