Veebruar: Keskendu südamele
Selleks, et püsiksid energilise ja tervena, pead oma kõige tähtsama organi eest hoolt kandma. Kasuks tulevad juba väikesed elustiilimuudatused nagu igapäevane jalutamine ja lifti kasutamise asemel treppidest kõndimine. Ekspertide sõnul aitab regulaarne füüsiline aktiivsus või iga päev 30 minutit kõndimine vererõhku alandada ja südame tugevana hoida.

Märts: Fookuses on silmad
Enamik meist ei mõtle oma silmadele enne, kui nendega tekib probleeme. Mõte silmanägemise halvenemisest või veel hullem, kaotamisest on kohutav, kuid sellegipoolest ei tee paljud inimesed midagi selleks, et silmi kaitsta. Spetsialistide sõnul aitavad juba lihtsad sammud nagu kvaliteetsete päikeseprillide kandmine, mis silmi kahjustava päikesekiirguse eest varjavad.

Aprill: Söö rohkem puu- ja juurvilju
Oled juba kolm kuud teinud väikeseid samme tervislikuma eluviisi suunas. Kas oled siiani edukas olnud? Juba alla andnud? Isegi, kui oled paar korda libastunud, on nüüd aeg keskenduda ühele peamisele eesmärgile: tervislik toitumine. Kõige lihtsam on alustada sellest, et paned igas toitukorras suurima rõhu värsketele puu- ja juurviljadele. Nii annad organismile vitamiine, kasulikke toitaineid ja mineraale, et püsida terve ja ilus.

Mai: Proovi lihavabasid esmaspäevi
Loomulikult on lihatooted sulle kasulikud, kuid ainult siis, kui kogu sinu dieet on tasakaalustatud ka õiges koguses puu- ja juurviljadega, mis pakuvad kehale vitamiine ja toitaineid. Selleks, et aru saada, kas sööd regulaarselt piisavas koguses või isegi liiga palju lihatoite, proovi maikuus igal esmaspäeval süüa vaid lihavabasid toite. Kuna uuringud on tõestanud, et keskmine inimene ei tarbi piisavas koguses värskeid puu- ja juurvilju, saad seda juba nelja esmaspäevaga muuta, kui lihatoidud taimsete vastu vahetad. Boonus: toetad selle otsusega ka keskkonda.

Juuni: Valmista rohkem toite kodus
Töö, trenni ja perekondlike kohustuste vahel võib toiduvalmistamine tunduda kui tüütu ettevõtmine. Teadlased on tõestanud, et inimesed kipuvad kodus toitu valmistades tervislikumalt sööma, kuna eelnevalt valmistatud toitudes võib olla rohkem kaloreid, rasvu, soola ja suhkrut. Selleks, et kodune toiduvalmistamine liiga aeganõudvaks ei muutuks, planeeri kõik eesoleva nädala toidud juba pühapäeval. See on ka rahakotisõbralikum!

Juuli: Loo toiduga tervislikum suhe
Nutikam ja puhtam toitumisviis ei tähenda ainult seda, et sööd aeg-ajalt lõunaks salatit. Võti peitub regulaarses toitumismustris, mis annab sulle elujõudu, samal toetab üldist heaolu ning vähendab krooniliste haiguste tekkeriski. Kasuta pikki päikeselisi suvepäevi selleks, et analüüsida, kuidas sa hetkel toitu suhtud, kui tervislikult või ebatervislikult toitud ja missuguste toiduainete vastu võib sul tundlikkus olla. Selgused nendes küsimustes aitavad pikaajaliselt ka tervislikumas eluviisis edukam olla.

August: Mine arstile
August on tavaliselt üks aasta rahulikumaid kuid, seega on just suve lõpp hea aeg, mil käia üle pika aja vereproovi andmas ning rääkida pere- ja naistearstiga muredest, mis sinu tervist vaevanud on.

September: Taasavasta teraviljad
Sinu peamine eesmärk on septembrikuus teha kindlaks, et sööksid rohkelt just täisteravilju. Need tekitavad pikemaks ajaks täiskõhutunde, aitavad kaasa seedimisele ja kaalukaotusele. Vaheta näiteks valge riis pruuni vastu, söö hommikuhelveste asemel kaerahelbeputru, vaheta valge sai täisterasaia vastu. Sa võid veel üllatuda, kui palju paremini sinu keha toimima hakkab.

Oktoober: Tee gripisüst
Jah, tegemist pole küll igapäevast pühendumist nõudva eesmärgiga, kuid ühe lihtsaimaga, et gripihooajal oma immuunsussüsteemi tugevdada. Ekspertide sõnul on gripivaktsiini tegemiseks just oktoober parim kuu. See hakkab toimima kaks nädalat pärast süsti tegemist ja selle mõju kestab umbes aasta, seega oled kaitstud kogu hooaja vältel.

November: Leia mõned minutid mediteerimiseks
Vaimne tervis on miski, millele peaks tähelepanu pöörama alati. Seda olenemata päevast, kuust või aastast. Tänapäeval on olemas lugematul arvul tehnikaid ja isegi mobiilirakendusi, mis aitavad sul juba paari minutiga meeli rahustada ning leida endas õnn ja rahulolu. Kuna novembrikuuga algab uuesti ka pühadehooaeg, mis on tihtipeale stressirohke periood, tuleb regulaarne meditatsioon just siis eriti kasuks. Juba 5 minutit sügava ja rahuliku hingamisega meditatsiooni aitab pingeid vähendada.

Detsember: Hoia alkoholi tarbimine kontrolli all
Tere jälle, peohooaeg! Aasta lõpus võib kiusatus alkoholiga liialdada olla suur. Kui ühe või kahe kokteiliga suudab keha veel toime tulla, siis sellest enam suurendab juba riski südameprobleemide tekkele, kahjustab maksa ning soodustab kaalutõusu.

Allikas: RD