Riidekapp võiks olla koht, kust küll ajutist lohutust, kuid mitte meelehärmi leida. Riided peaksid su enesetunnet tõstma! Niisiis, võta ette inventuur ja viska garderoobist välja need viit sorti esemed. Pärast seda aktsiooni tunned end kindlasti palju paremini.

1. Riided, mis ei mahu enam sulle selga. Nii naised kui mehed hoiavad oma rõivakapis sageli riideid, mis kunagi ammu kenasti selga istusid, aga nüüd enam mitte. Ja seda justkui motivaatorina – et ehk ma mahun sellesse kleiti või ülikonda mingil hetkel taas ära. Tegelikult tekitavad sellised rõivad sinus oma keha suhtes hoopis negatiivseid emotsioone ja seda ei taha meist ju keegi. Vabane neist.

2. Riided, mis meenutavad lõppenud suhet. Soovitame sul alles hoida mälestused, mitte füüsilised esemed (riided), mida nähes möödunud ajad meelde tulevad. Kui tahad vanu aeg meenutada, lobise pigem sõbra või sõbrannaga, kehtestades ise reeglid, millest ja kuidas räägite, selle asemel, et lased end ärritada ja oma päeva tuksi keerata mõnel eksi kingitud ehtel või rõival, mis ootamatult ja kogemata kombel sulle riidekapist või sahtlist vastu vaatab. Jah, sa võid sellega mitte nõustuda, kuid paljud inimesed väidavad, et eluruumi puhastamine niisugustest mälestusega asjadest annab hea võimaluse raskes olukorras eluga edasi minna. Ja see on hea!

3. Ebarealistlikke ootusi esitavad rõivad. Pole midagi teha, kuid paljud meist ostavad mõnikord riideid, millega tuleb enne kandmist palju vaeva näha või mida saab kanda vaid väga harvadel juhtudel. Sellised rõivad sunnivad meid kujutlema, mida kõike neid kandes ette võtta saaks, kui vaid võimalust oleks. Tõsiasi on aga see, et me pole neid asju iial kandnud või oleme kandnud üliharva, sest ei ole olnud võimalust.

4. Laenatud ja tagasi viimata riided. Pole sugugi ime, et leiad kapist pluusi, mille laenasid aastaid tagasi sõbrannalt, kellega sa nüüdseks võib-olla enam ei suhtlegi. On aeg see pluus tagasi anda! Muidugi tunned sa end üsna halvasti – esiteks, et sõbrannaga enam ei suhtle ja teiseks, et pluus ikka veel sinu käes on –, kuid ületa häbi ja anna ese selle omanikule tagasi. Ära unusta väikest tänukingitust lisada.

5. Nostalgilised T-särgid. Paljudele inimestele ei meeldi nostalgilised riided, teised jälle hoiavad kõik vanad T-särgid, ka kulunud ja katkised, alles, sest need meenutavad vanu häid aegu. Paraku on need jäädavalt möödunud… Uued, ägedate graafiliste lahendustega T-särgid on palju mõnusamad ega meenuta aegu, mida enam tagasi ei saa.

Allikas: Who What Wear