Mõned emad pärandavad oma tütardele kanasupiretsepti, kuid teised hoopis saladuse, kuidas kokku segada parim juukseid toitev mask. Sega kaks munavalget pehmeks massiks hõõrutud avokaadoga, määri segu juustesse ja jäta see sinna 15 minutiks. Seejärel pese ja pane juustele palsamit. Kiire ja odav vahend, mis teeb juuksed ülipehmeks.

Brasiilia: kookosõlikokteil

Unusta segamini juuksed ja kammiga pusade lahti harutamine. Neist aitab vabaneda lihtne kokteil. Määri üks kord nädalas juustele kookosõli, lase sel seal olla pool tundi ning loputa seejärel kookosveega välja. Protseduur jätab juuksed imepehmeks ja niisutatuks, seda trikki teavad ja kasutavad paljud Brasiilia naised.

Argentiina: niisuta aloe veraga

Paljude arvates on vaid pikad juuksed naiselikud. Argentiinas seostatakse pikki kiharaid sensuaalsuse ja glamuuriga. Et pikad juuksed oma vormis püsiksid, niisutavad sealsed naised oma peanahka aloe veraga või lisavad seda tavalisele šampoonile.

Guajaana: läikivad juuksed

Teades, et sardiinid mõjuvad juustele hästi, võid neid lausa armastama hakata. Nad on ühed parimad oomega-3 rasvhapete allikad. Sardiinide söömine paneb juuksed särama ja soodustab nende kasvu.

Mehhiko: pea rätikusse

Fööni asemel kasuta froteerätikut, nagu seda teevad Mehhiko naised. Mähi rätik pärast pesemist pea ümber ja kanna seda seni, kuni juuksed on ära kuivanud. See on kõige parem moodus säilitamaks juukseid siledate ja sirgetena.

Mehhiko: želatiinimask

Lõuna-Mehhikos kasutatakse põlvest põlve sellist segu: 1 supilusikatäis želatiini, 1 tassitäis vett, 1 teelusikatäis õunasiidriäädikat. Masseeri saad geel pestud juustesse, jäta sinna viieks minutiks ning siis loputa.

Jamaika: loobu föönist

Pärast juuste pesemist ja palsamiga töötlemist keera juustesse suured rullid. Saad fantastilise, vabalt lendleva soengu!

Jamaika: kaktuse voorused

Samad toitained, mis viigikaktustel Jamaika päikese poole sirguda aitavad, mõjuvad noorendavalt ka kahjustatud juustele. Koori kaktus ja pese juukseid sellest pigistatud õliga. Saad lopsaka ja niiskusest pakatava soengu.

Puerto Rico: rõhuta tekstuuri

Saare kliima on niiske ja tuuline, naised veedavad palju aega rannas. Selle asemel, et oma juuste loomuliku tekstuuriga võidelda, toovad nad selle just esile. Lase juustel näole langeda ja vabalt lehvida.

Kanada: loputa külma veega

Kanadas on kare vesi, mis muudab juuksed kuivadeks ja korratuteks. Et sellega võidelda, soovitatakse arktilist loputamist: keera kuum vesi kinni ja tee juuste viimane loputus külma veega. Tundub küll ebamugav, kuid silub kinni ja sulgeb kõik kutiikulid. Juuksed hakkavad taas särama – lausa kiirgama!

Kanada: sundimatud lained

Neid saad tekitada magades. Pese juuksed õhtul enne magamaminekut, lase neil umbes 80% ulatuses ära kuivada ning punu siis kahte patsi. Tulemuseks on hommikul pehme ja loomulik lainelokisoeng.

Hispaania: vähem on rohkem

Mida vähem juuksevärvi, seda parem. Järskude muutuste asemel, mis nõuavad pidevat hooldust ja värvimist, värvi juuksed oma juuksevärvile võimalikult lähedase tooniga – nii ei paista ka väljakasvanud juuksejuured välja.

Iirimaa: säravad kiharad

Vana iiri nipp on pesta juukseid vihmaveega – ikka selleks, et juuksed enam säraksid!

Iirimaa: lõika libamisi

Iiri naistele on omased kohevad soengud, sest nende juuksekarvad on jämedad ja krussis. Sestap kasutavad paljud juuksurid seal n-ö libamisi lõikamist, et tohutu juuksemassiga võidelda. Hoia kääre nurga all ning lõika umbes 2,5 cm kauguselt juuksejuurtest salgu keskme poole, et tekitada pehmust ja liikuvust.

Šotimaa: loputa kummeliga

Kummelitee hoiab heledaid juukseid tuhmumast. Keeda kummeliõisi vees mõni minut, lase jahtuda ja nõruta. Seejärel pritsi vedelikku kuivadesse juustesse.

Inglismaa: võitlus kiharatega

Niiske ja udune kliima seab briti naiste ette suure väljakutse. Sealsed juuksurid soovitavad oma klientidele iga päev niiskusevastast juukselakki kasutada, sest kunagi pole teada, millal vihma sadama hakkab.

Inglismaa: ambitsioon olla peaaegu blond

Mitte päris blond, aga peaaegu blond on Londoni moevärv. Selle saavutamiseks kammitakse juuksed kaheks ja värvitakse kergelt heledamaks ainult juuste keskosa ja otsad. Ülejäänud osa juustest toonitatakse pisut tumedamaks. Nii näeb tulemus välja loomulik.

Prantsusmaa: niisuta magamise ajal

Iluunest teavad prantslannad nii üht kui teist. Öised juuksemaskid on nende hulgas väga populaarsed. Et juukseid niisutada, hõõruvad paljud naised enne pea pesemist õhtul juustesse sheavõikreemi. Samuti võtavad prantslannad vitamiine, mis mõjuvad ka juustele hästi.

Prantsusmaa: kuivata õhu käes

Prantslannad ei näe juuste kuivatamisega erilist vaeva ja see teebki nende soengud šikiks. Sättimiseks kasutatakse vaid käsi mitte fööne ega koolutajaid.

Belgia: kuumus

Et soeng tuulises ilmas vastu peaks, kasutatakse termilist stiliseerimist. On olemas spetsiaalne sprei, mis kinnitab seongu, kui seda töödeldakse kuumusega. Juuksed näevad ikkagi säravad ja pehmed välja.

Saksamaa: õllega loputamine

Saksamaal armastatakse õlut ning pole ime, et seda kasutatakse mitmel erineval moel. Sega pool liitrit õlut käesooja veega, pane spreipudelisse ja pritsi kuivadele juustele. Jäta vedelik sinna 20 minutiks ja siis loputa. Et juuksed oleks tugevad ja läikivad, korda protseduuri kord nädalas.

Saksamaa: naturaalne kohevus

Hüvasti, peadligi juuksed. Nisuvalk on saksa naiste uus juuksehooldussaladus, kui soovitakse lokke kohevamaks muuta. Kasutatakse mahetooteid, mis sisaldavad looduslikke kohevusetekitajaid.

Itaalia: külasta juuksurisalongi sageli

Itaalias käivad naised juuksurisalongis kord nädalas, et lõikus püsiks värske. Tegemist pole mõttetu ajaraiskamise, vaid hea hooldusega. Ka pead pestakse sageli, et säilitada juuste nooruslik tekstuur ja sära.

Itaalia: oliivõlidieet

Traditsioon, mida antakse edasi põlvest põlve – määri juustesse oliiviõli. Kammi käega üks kord nädalas supilusikatäis oliivõli juustesse. See toidab, annab vormi, muudab elastsemaks ja hoiab ära pusade tekkimise.

Rootsi: juuksed elektrivabaks

Et staatilisest elektrist vabaneda, soovitavad Rootsi juuksurid kasutada kohaliku brändi Sachajuan tooteid, eriti veel baseeruvat geeli. See sisaldab mineraale, mis lisavad juustele niiskust ja sära, kuid ei aja neid pusasse.

Tšehhi: lisa volüümi

Tšehhitaridel on kaunid juuksed, peateemaks on volüüm. Paljud kasutavad populaarset kohalikku toodet, mis sisaldab kerastaasi.

Tšehhi: loputa sibulaveega

Ideaalse naturaalse blondi tooni hoidmiseks soovitatakse juukseid loputada kollaste sibuate koortest saadud keedusega. Pane sibulakoored vette keema, keeda pisut, lase segul jahtuda, kurna ja loputa juukseid. Neljas tassitäies vees peaksid keetma kuue sibula koored. Kusjuures – see vedelik ei haise sibula järele. Proovitud!

Ungari: võitle keskkonnaga

Õhk on Ungaris kuiv ja vesi kare ning see kõik ei mõju juustele hästi. Meeprodukte sisaldavad juuksehooldusvahendid ja föönitamine lisavad kenasti kohevust.

Horvaatia: säilita värvi

Viis külma talvekuud hoiavad naised juuksurisalongidest eemal. Et ka talvel juuste värv säiliks, soovitavad stilistid klientidel kasutada õrna toimega ja sulfaadivabu juuksehooldustooteid.

Rumeenia: muuda palsam magusaks

Rumeenlannad lisavad juuksepalsamisse ühe supilusikatäie mett – ja juuksed säravad!

Kreeka: rikkalik värv

Kreeka naisi on õnnistatud tõeliselt tiheda ja tumeda juuksepahmakaga ning teadmistega, kuidas seda varandust hoida. Šampoon, mis sisaldab kreeka pähkli puu lehtedest valmistatud ekstrakti, süvendab tumedat tooni.

Aafrika: kuivata juuksed sirgeks

Enne keemiliste vahendite turule saabumist kasutati Lõuna-Aafrikas juuste sirgendamiseks kuivatamist. Mähi märjad juuksed tihedalt pea ümber ja kata õhukese rätikuga, et nad paigal püsiksid. Kuivata fööniga umbes 80% ulatuses. Siis võta rätik ära ja mähi juuksed teises suunas ümber pea. Kuivata lõpuni. Eemalda katterätik ja kammi juuksed läbi – need on täiesti sirged.

Egiptus: kastoorõlikokteil

Kastoorõli ja purustatud küüslauk – sellist kokteili kasutatakse juuste hooldamiseks Kairos. Lisa segule ka tilgake lavendliõli ning määri see ööseks pähe. Loputa hommikul ning su juuksed on säravad ja niisutatud.

India: neemiõli toidab

Riigis, kus on enam kui miljard juukseid kandvat pead, on ka nippe nende hooldamiseks palju. Mumbais soovitavad stilistid šampooniga pesemise järel panna pähe neemiõli. Masseeri mõned tilgad peanahka ning seejärel loputa. Õli töötab libestina, hoides ära juuksekarvade keerdumise ja katkemise.

India: espresso pähe

Et saada juustele rikkalikku espressotooni, sega kokku henna ja kohvipuru või teelehed ja määri juustesse. Mida kauemaks sa selle sinna jätad, seda intensiivsema tooni saad.

Kreekas: päikese- ja liivakaitse

Enne randa suundumist määrivad kreeklannad juustesse oliivõli ja seovad juuksed tihedasse hobusesabasse. See kaitseb soengut päikese ja soolase vee dehüdreeriva mõju eest.

Araabia Ühendemiraadid: salajane glamuur

Aktiivset ühiskondlikku elu elavad naised käivad juuksurisalongis soengut tegemas kaks-kolm korda nädalas. Kuigi nad kannavad traditsioonilist kehakatet abaya, mis katab ka pea, soovivad naised, et juuksed selle all oleksid siiski kenad.

Austraalia: surfaristiil

Surfarisprei retsept: selle asemel, et juukseid pärast lainetes surfamist pesta, keeravad austraalia tüdrukud soolase vee mõju enda kasuks – ookeanivee jäetud tekstuur võimaldab juukseid kenasti lainelisse soengusse sättida. Muud ei maksa randa ja merd armastavalt rahvalt oodatagi!

Tai: niiskusele vastu

Niiske ja soe kliima sunnib sageli pead pesema. Kerastaasiga šampoon niisutab juukseid kenasti.

Venemaa: hellita juukseid

Moskvas on viimaseks juuksemoehulluseks hobuste sabadele ja lakkadele mõeldud palsam. See muudab juuksed tihedamaks ja tervemaks. Täiesti tõsiselt, ütlevad sealsed juuksurid. Hm, meie soovitaksime siiski inimeste juustele loodud juuksehooldusvahendite juurde jääda...

Hiina: vaheta stiili

Et mustad juuksed liiga rasked välja ei paistaks, soovitavad juuksestilistid Pekingis vähest lõikust ja värvimist. Kerged lained ja kihiline lõikus on sealmail väga populaarne ning lihtne viis pikkadele juustele uus ilme anda.

Hiina: söö juuksed terveks

Jah, see on tõsi – Hiina toitude söömine ravib juukseid. Nendes on palju raviva toimega koostisosi, näiteks seesam, ingver, erinevad juured, mis mõjuvad juustele hästi. Hiina köök on ravitoimega, arvavad sealsed naised.

Tai: kookospiimašampoon

Retsept, mida ammustest aegadest saati edasi on antud, toimib ka tänapäeval. Valad kookosest piima välja, kuumutad seda pliidil, kuni eraldub õli. Kuumutad õli veelkord eraldi ja kasutad seda soojana šampooni asemel. See lisab juustele niiskust, pehmust ja sära.

Vietnam: külluslik lootosehooldus

Tugevate ja säravate juuste saladus peitub lootoses, mis kasvab Kagu-Aasias. Võta lootuselehed, leota neid vees ja kasuta leotist peanaha puhastamiseks. Seejärel valmista lehtedest pudrutaoline mass ja kasuta seda palsamina.

Jaapan: pööra tähelepanu peanahale

Jaapani naised usuvad, et juuste ilu saab alguse juurtest. Nad koorivad ja puhastavad peanahka sügavuti üsna sageli, lausa mitu kora nädalas ning kindlasti enne igat föönitamist.

Jaapan: pukspuust valmistatud kammid

Sajandeid vana traditsiooni kohaselt kingitakse igale Jaapani pruudile pulmadeks pukspuust valmistatud kammide komplekt. Neid saab kasutada väga erinevate soengute tegemiseks, lihtsatest keerulisteni. Paljud kasutavad pukspuust kamme siidiste ja säravate juuste nimel igapäevaselt.

Austraalia: toitev eukalüptiõli

Et juuksed püsiksid heas vormis, peaks peanahka õhtuti masseerima paari tilga ekalüptiõliga. Sära, niiskus ja kiirem juuksekasv on kindlustatud.

Austraalia: päikesekaitse on ülioluline

Intensiivne päikesekiirgus kahjustab ka kõige tugevamaid juukseid. Seega, kanna peakatet ja/või kasuta spetsiaalseid hooldusvahendeid.

Uus-Meremaa: kohalik tooraine on parim

Kohalik looduslik tooraine, näiteks manuka-mesi, on alati hinnas. Niisutab, aitab soengusse seada ning ka kaitseb.

Uus-Meremaa: hooldusvaba lõikus

Kohalikud eelistavad viibimist vabas õhus ning kannavad palju lühikesi soenguid – miks, küsid? Sest nii on mugavam!

Allikas: InStyle