1. Kirjuta üles, miks sa kohvi joomisest loobuda soovid. Liiga tihe kohvi tarbimine võib põhjustada ärevushäireid, ärritust, unepuudust ja muuta su kõhu tundlikuks. Lisaks võib iga päev kohvikust latte ostmine mõjuda halvasti sinu rahakotile. Põhjuseid on mitmeid ja nende üles kirjutamine aitab oma otsusest efektiivsemalt kinni pidada.

2. Joo palju vett. Vesi, eriti, kui jood seda hommikul ärgates, on suurepärane energiaallikas. See võib alguses keeruline tunduda, aga kui sunnid end igal hommikul vähemalt klaasikese või kaks vett jooma, tunned end kohe ärksamana.

3. Asenda kohv rohelise teega. Roheline tee sisaldab väikeses koguses kofeiini, aga on kehale tervislikum. Kui jood hommikul rohelist teed, tekitad kehas samasuguse tunde nagu tassikese kohviga.

4. Pane tuled põlema. Su keha vajab uue olukorraga toime tulekuks pisut abi ja iga väike asi aitab. Näiteks valgus on väga oluline. Kui su toas on ärgates piisavalt valgust ja avarust, saab sinu aju signaali, et hommik on käes ja sa ei vajagi tegutsema asumiseks kohvi abi.

5. Liiguta! Kohvivaba eluga harjumiseks pead varuma energiat mujalt. Trenni tegemine on selleks hea viis ja piisab isegi lühikesest jalutuskäigust. Tunned end pärast kindlasti värskema ja energilisemana.

6. Loobu koos sõbraga. Koos kaaslasega on alati halvast harjumusest palju parem vabaneda. Leia sõber või lähedane, kes soovib samuti kohvist vabaneda ja tehke seda koos!

Allikas: Style Caster