1. Liiga kitsad aluspüksid võivad põhjustada tupeseene vohamist ja karvade sissekasvamist. Liiga väikeste pükste puhul riskid peamiselt just nende kahega. Teatavasti on nahk seal allpool õrnem ja see teeb naha hõõrdumise väga lihtsaks – lood nii ise ideaalsed tingimused karvade sissekasvamiseks. Samuti, kui aluspükste kangas on tihedalt sinu ümber, siis ei saa nahk hingata, kogudes niiskust ja soojust – tupeseene tekkeks parimad tingimused.

2. Stringe kandes ohustad end ise bakteritega. Eriti peaksid stringidest hoidumist kaaluma, kui eelistad selliseid pükse, mis koosnevadki sisuliselt nöörist. Miks see ohtlik on? “Nööri” kaudu võivad bakterid aanusest kergesti mujale kanduda – jah, me räägime kolibakterist. Lisaks, kui oled juba niigi tupeseenega hädas olnud, siis tõenäoliselt jääb ka see probleem sind kimbutama. Kui sa siiski pole nõus stringidest loobuma, siis vali sellised, mis on sulle täiesti parajad (loe: mis ei liiguks su jalas, kuid mis poleks ka liiga kitsad). Mis materjalidesse puutub, siis tervise seisukohalt võiksid vältida pitsi. See viib meid aga järgmise punkti juurde...

3. Valid vale materjali. Parimad materjalid lasevad su nahal hingata (eelista 100%lisest puuvillast pükse). Sünteetilised materjalid nagu polüester, nailon ja pits võivad su õrna nahka selles piirkonnas ärritada, luues ka ideaalsed tingimused tupeseene vohamiseks. Seega, ükskõik kui kena pesu välja näeb, tee kandmisotsus alati alles siis, kui oled sildilt vaadanud, millest need püksid on tehtud (või kui oled täiesti kindel, et paned need vaid hetkeks jalga).

4. Vormiv pesu võib põhjustada seede- ja vereringehäireid ning põiepõletikke. Mis puudutab korrigeerivat pesu, siis see tekitab probleeme peamiselt kahel juhul – kui see on liiga kitsas või kui sa kannad seda liiga kaua. Kuna vormivat pesu on tavaliselt ka küllaltki ebamugav ära võtta, siis paljud naised ei külasta selle kandmise ajal ka tualetti, hoides häda kinni. Põieprobleemid võivad tekitada põrguvalu – seega, kui kannad vormivaid pükse, ära “unusta” regulaarselt tualetti külastada!

5. Higine või märg pesu tuleb kohe ära vahetada. Ilmselt oled kuulnud, et märgade bikiinide kandmine pole su tupele kaugeltki kasulik. Sama kehtib ka higise aluspesu kohta. Kui higistad keskmisest rohkem, vaheta aluspesu kaks korda päevas. Samuti tuleks esimesel võimalusel aluspükse vahetada pärast pikemat jalutuskäiku või treeningut.

6. Maga ilma aluspüksteta. Väga hea, kui oled üks nendest, kellele meeldib alasti magada – see on ka sinu vagiina tervisele hea. Isegi, kui kannad öösel puuvillaseid pükse, kaalu nendest loobumist, kuna tegemist on selle osaga ööpäevast, kus kõnealune piirkond saab “hingata”. Seevastu päeval on aluspesu kandmine vägagi soovitatav, kuna näiteks pükste jäigad õmblused võivad õrna nahka ärritada.

7. Väldi voodilinade ja aluspesu pesemisel lõhnastatud (loe: keemiast pungil) pesuvahendeid – vastasel juhul ohustavad sind nahaärritused.

Allikas: Bustle