Väldi prillide libisemist ninal. Selleks, et prille paigal hoida, kanna enne jumestuskreemi pealekandmist ninale meigialuskreemi. Kuna selle toote eesmärk on just jumestust kauem nahal hoida, loob see ka prillidele justkui „kinnitava põhja“, mis ei lase neil ninal allapoole libiseda.

Ära kasuta vale tooni peitekreemi. Prillid võivad vahel silmade alla varjusid tekitada ja seega tumedaid silmaaluseid silmapaistvamaks muuta. Võta appi kollase alatooniga peitekreem. Ära tootega aga liialda – piisab ka väikesest kogusest, et silmaalust tumedust neutraliseerida. Samuti on liiga palju peitekreemi kasutades oht, et tood esile silmaümbruse kortsud.

Ära liialda värvilise lauvärviga. Sinu prillid on juba tõeliseks stiilielemendiks, nii et võid julgelt jääda neutraalsete lauvärvitoonide juurde nagu beež, helepruun ja pruunikashall. Kanna oma lauvärvipaleti kõige heledamat tooni üle kogu liikuva lauosa ja seejärel hajuta kergelt tumedam toon kulmuluu alla, et tuua pilku sügavust. Veel üks neutraalsete toonide kasutamise boonus - erksad värvid rõhutavad silmade ümbruses olevaid loomulikke tumedaid toone, luues visuaalselt ka väsinud ja isegi kergelt paistes mulje.

Ära liialda säratükikestega. Sädelev hele lauvärv sobib ideaalselt kulmuluule ja silma sisenurka, et pilku avaramaks ja erksamaks muuta, kuid hoia ülejäänud lauvärvivalik matt. Kuna prillid on peegeldava efektiga, ei lähe see asjaolu sädeleva lauvärviga just kuigi hästi kokku. Liigne sädelus laugudel hakkab prillidega justkui võistlema, tekitades mulje, et sinu silmadel on kõike liiga palju. Matid toonid aga tõmbavad valguse endasse, luues tasakaalu.

Ära loobu laineri kasutamisest. Ideaalse kontrasti loomiseks vali värv, mis on sinu loomulikust silmade värvist kergelt tumedam. Pea aga meeles, et traditsioonilised must ja tumepruun ei ole parimad valikud. Kui sul on tumedad prilliraamid, kasuta tooni või kahe võrra heledamat lainerit, et lainerijoon ei kaoks raamide taha täielikult ära. Ülemisele ripsmepiirile lainerijoont tehes jälgi, et see oleks silma sisenurga suunas peenem, minnes sujuvalt paksemaks ning välisnurgas kergelt suunaga ülespoole.

Ära pikenda liigselt ripsmeid. Liiga pikad ripsmed võivad kahjuks tähendada, et need lähevad klaaside vastu ja määrivad need. Samuti võib silmade ümber tušš laiali minna. Siinkohal tulevad appi ripsmekoolutaja ja veekindel või kauapüsiv ripsmetušš.

Ära unusta kulme! Ei, prillide kandmine ei vabasta sind automaatselt oma kulmude eest hoolitsemast. Kusjuures, prillid isegi rõhutavad kogu silmaümbruspiirkonda ja seega ka kulmusid. Hoia kulmukaar kaunis ja "täida" need kergelt kulmupliiatsi või -puudriga.

Allikas: RD