Ära tee seda viga, et investeerid oma raskelt teenitud raha trendidesse, mis on juba järgmiseks hooajaks unustatud. Kui sul pole just piiramatut eelarvet, on hetkemoe järgi riiete ostmine lihtsalt raha raiskamine. Selle asemel võiksid panustada klassikalisse stiili ning osta esemeid, mis sobivad kandmiseks ka aastate pärast. Kuulsuste stilist Alana Kelen soovitab: “Otsi trende, mida saad kasutada aastaid: nahk, militaarstiil, tumedad lillemustrid, tartaan, esemetest on ajatud viigipüksid ja pliiatsseelikud.”

2. Hoiad minevikust kinni

Kui oled nagu enamik naisi, ei sobi sulle enam tõenäoliselt sama stiil, mis oli kohane vanuses 16, 21 või 29. Kunagi hästi sobinud riided võivad olla liiga kitsad või liiga lohvakad ja halvasti istuda. Kui soovid mõnda oma noorusajast pärit poppi eset oma garderoobi alles jätta, lase õmblejal seda vastavalt praegustele proportsioonidele kohendada. Kui eset ei ole võimalik ümber teha, on parim valik see kellelegi ära anda või netis maha müüa.

3. Muutud Rapuntsliks

Vanemaks saades hakkab rasvakiht meie näolt kaduma. Kuigi see võib tunduda igati suurepärasena, peaksid hoolikalt jälgima, et sinu juukselõikus sobituks muutuva näokujuga. Põhjus, miks paljud vanemas eas naised lühema lõikuse kasuks otsustavad, on lihtne – see lihtsalt sobib paremini! Vali kerge ja loomulik lõikus, mis raamib nägu ja rõhutab su ilusaid näojooni.

4. Päevitad liigselt

Isegi kui rannabeibe välimus oli su teismeeas kuum värk, on üleküpsenud nahk ja kortsud liigse UV-kiirguse all praadimisest totaalselt out. Kui sa ei soovi välja näha vananeva grillkanana, kasuta igapäevaselt päikesekaitset sisaldavat näokreemi. Soovid siiski kuldset jumet? Vali spreipäevitus või investeeri kvaliteetsesse isepruunistajasse. Tänapäeval pakutavad isepruunistavad tooted on palju parema kvaliteediga kui varem, mis tähendab, et saad ikka loomuliku kuldse päevituse ja ei pea muretsema, et näed välja nagu üleküpsenud kõrvits.

5. Kannad vales suuruses riideid

Jah, sa võisid kanda suurust S aastaid tagasi. Kas oled selles suuruses siiani või ainult teeskled seda, kui endisi riideid selga venitad? Kui tunned end neis liiga kokkusurutult või ebamugavalt, on see veider ja teeb sind vanemaks, mitte nooremaks. Ära muuda suurusnumbrit sildil endale kinnisideeks ja keskendu sellele, et leiaksid endale hästi istuvad riided. Kui soovid endale positiivset tähelepanu tõmmata, ära karda kanda ka miniseelikuid või kitsaid teksapükse, aga ole neid ostes tähelepanelik, et valiksid endale sobivad suurused. Ära kanna ka liiga lodevaid ja kottis riideid. Võib-olla ei tunne sa end liibuvates riietes hästi, kuid liiga suurte suuruste kandmine teeb sind tegelikult veel suuremaks ja jätab kastilaadse mulje. Kõige tähtsam on valida head ja mugavad lõiked ning suurused – kui riideid on mõnus kanda, tunned ka ennast mugavalt ning see tõstab enesekindlust. Viimane on noorusliku enesetunde tekitamisel teatavasti parim abivahend!

6. Unustad vöö

Lugedes eelmist soovitust lodevate riiete kohta, tuleb meeles pidada, et mõnikord on riietusese taotluslikult laiema lõikega – näiteks mõni lendlev kleit või avaram mantel. Sirged lõiked kaenlaaugust põlvedeni võivad muuta mõne eseme su seljas vormituks kotiks. Uhkelda oma kurvidega ja lisa sellisele riideesemele kena vöö. See rõhutab su figuuri, lastes sul samal ajal kanda mugavaid esemeid ilma, et tunduks, nagu kannaksid telki.

7. Valid vale silueti

Igapäevaste riiete valimisel on oluline keskenduda positiivse rõhutamisele. Alana Kelen soovitab: “Reegel on, et kui kannad alumises osas kitsast lõiget, vali üles midagi laiemat ja lendlevamat. Või siis vastupidi – liibuva topi juurde vali laia lõikega püksid, et proportsioonid oleks tasakaalus.” Näiteks näevad kitsad teksapüksid välja nooruslikud ja värsked, kui lisad neile juurde säravates värvides tuunika, kuid võivad välja näha, nagu püüaksid meeleheitlikult jälle 18 olla, kui lisad neile juurde kitsa õlapaeltega topi.

8. Valid valed värvid

Värvidel on suur roll selle juures, kui vana sa välja paistad. Vale tooni valimine võib muuta sind igavaks, tuhmiks ja kahvatuks. Kui soovid näha välja värske ja särav, pead valima värvid, mis rõhutavad sinu loomulikku nahatooni.

Allikas: The List