Kui tahad juukseid triibutada või heledamaks värvida, pöördu alati professionaali poole. Kodus ise oma juuste värvimine lõppeb kõige tõenäolisemalt katastroofiga, mida peab pärast tundide viisi suure raha eest salongis parandama hakkama. Mine parem kohe kindla peale välja!

2. Valid oma nahatooniga mittesobiva tooni

See, mis paistab tuntud modelli peal hea, ei pruugi sulle sobida. Usalda professionaali, kes aitab valida värvitooni, mis täiustab sinu väljanägemist. Sinu juuksed on suur osa sinu identideedist ja kui valid vale värvitooni, ei tunne sa end ise ka enam nii ilusana.

3. Kuumtöötled oma juukseid iga päev

Limiteeri juuksesirgendajate ja –koolutajate kasutamist ning eelista pigem jahedamat programmi. Kuumtöötlemisel kasuta alati kaitsespreid või –õli, et säilitada juustes loomulik niiskustasakaal.

4. Arvad, et lilla šampoon "ravib" kõik ebaõnnestumised

Lilla šampoon on mõeldud kuldsete värvitoonide eemaldamiseks ja sobib hästi kui sul on heledad või väga blondid juuksed. Kui su juuksetoon jääb ebaühtlane, on su juustel tõenäoliselt oranžikas või punane alatoon, mistõttu vajad šampoon, mis sisaldab siniseid või rohelisi pigmente.

5. Valetad selle kohta, kuidas oled oma juuste eest hoolitsenud

Paljud naised ei julge oma juuksurile tunnistada, kuidas nad oma juukseid kohelnud on. Näiteks tuntakse häbi kodus värvimise üle, aga juuksurile on oluline seda teada, sest poest ostetud värvi on tihti juustest raskem eemaldada. Ole aus!

6. Kasutad sulfaate sisaldavaid tooteid

Sinu juustele on kõige parem kasutada sulfaadi- ja parabeenide vabu šampooni, mis ei kuivata sinu juukseid nii palju. Need küll ei vahuta nii palju, aga see on normaalne.

7. Käid pidevalt uue juuksuri juures

Iga juuksur omab erinevat visiooni ja kasutab oma tehnikaid ning ka tooteid. Ideaalse tulemuse saavutamiseks ongi vahel vaja mitu korda juukseid üle värvida, aga juuksurit vahetades raiskad lõpuks rohkem aega ja raha ning kahjustad juukseid veelgi rohkem.

8. Oled hooletu

Olgem ausad, uus soeng on ühest küljest tore, aga samas ka kohustus. Kodune hooldamine võtab aega, aga sa pead seda tegema... Kui oled otsustanud juuksed totaalselt teist värvi värvida, oled neid kahjustanud ja kuivatanud, on aeg investeerida ka suurepärastesse juuksehooldusvahenditesse.

Allikas: Byrdie