2. Sinu eesmärgiks on pehmed ja siidised juuksed. Kohevamaks tulemuseks võib vahel olla vajalik siidisuse ohverdamine. Palsamid, maskid, õlid ja muud stiliseerimistooted on loodud selleks, et kiharad oleksid pehmemad, kuid need suruvad ka juukseid peadligi. Ilutööstus on aga loonud mulje, et vaid pehmed, siidised ja siledad juuksed on ilusad. Tegelikkuses peitub tõde hoopis selles, et kui su juuksed on juba naturaalselt kõike seda, siis ei pea stiliseerides neile enam lisaniisutust juurde andma. Kohevamaks tulemuseks jäta õlid ja kreemid kõrvale ning vali meresoolasprei ja -vahud, mis aitavad nii juuri kui otsi tõsta ning lisada neile veidi enam vormi.

3. Kasutad liiga palju palsamit. Juuksepalsam niisutab juukseid, muutes need aga omakorda raskemaks. Kanna seda kohevuse säilitamiseks vaid väikeses koguses juukseotstesse, et anda kõige kuivematele kohtadele niisutust. Liiga suur kogus palsamit ja – veel enam – selle juuksejuurtele kandmine kaotab soengust igasuguse kohevuse. Ka juustesse jäetavaid palsameid kasuta minimaalselt.

4. Sa ei pese juukseid piisavalt. Õhukeste juustega naised võivad märgata, et isegi hommikul juukseid pestes tunduvad need pärastlõunaks juba rasused. Kõikide inimeste juuste vajadused on erinevad, seega sa ei tohiks end halvasti tunda seetõttu, kui pesed juukseid tihedamini kui teised. Õhukeste juuste puhul ei suuda loomulikult tekkivad õlid piisavalt palju juustesse imenduda, mis loobki mulje rasustest kiharatest. See, kui palju sa juukseid pesed, ei mõjuta tegelikkuses juuste tervist. Eriti, kui sinu peanahk toodab enam rasu. Lisaks võid proovida ka lihtsalt juuste loputamist veega, ilma igasuguse lisatooteta. Ka see aitab üleliigset rasu ära loputada.

5. Kasutad liiga palju šampooni. See, et sa nüüd tihedamini juukseid pesed, ei tähenda aga, et peaksid ka enam šampooni kasutama. Just nagu palsami puhul, kaalub ka liigne šampooni kogus juukseid alla ning paneb neid peadligi hoidma. Kasuta alustuseks šampooni umbes hernetera või kahe suuruses koguses ning lisa rohkem, kui sellest puudu jääb. Ära kindlasti kanna šampooni kõigepealt vaid ühele peapiirkonnale – kanna seda kõigepealt käele ning hajuta alles siis, kasutades mõlemat kätt, laiali. See aitab toodet mõõdukalt kasutada.

6. Püüad juukseid liiga pikaks kasvatada. Õhukesed juuksed on kahjustustele vastuvõtlikumad kui paksud juuksed. Kuna otsad on juuste vanimad osad, on need ka kõige kaitsetumad. Kahjuks muudab see asjaolu õhukeste juuste pikaks kasvatamise äärmiselt raskeks – otsad kipuvad pidevalt murduma. Konsulteeri oma juuksuriga ja tehke koos kindlaks sinu parim pikkus ehk see, missuguse maksimaalse pikkusega kiharad veel head välja näevad.

7. Valid vale juuksuri. Õhukestel juuksed on erilised vajadused ja juuksur peab teadma, mis toimib ja mis mitte. Kui sinu viimased juukselõikused on juuste õhukest olemust vaid rõhutanud, püüa leida naine, kellel on samuti õhukesed juuksed, kuid kelle lõikus tekitab pigem volüümi ja kohevust. Ära karda küsida, kus ta juuksuris käib! Kuid enne uue juuksuri juures täieliku stiilimuutuse tegemist, mine konsultatsioonile ja lihtsalt föönisoengut tegema. Seleta ka uuele juuksurile, mida sa täpsemalt otsid ja vajad. Pärast esimest korda peaksid juba aru saama, kas juuksur mõistab su soove või ei. Föönisoengut saad kiirelt tagasi võtta, kuid uhiuue lõikuse vanasse seisukorda taastamine võtab aega.

8. Väldid fööni. On inimesi, kes usuvad, et fööni ja muid kuumtöötlusvahendeid tuleks vältida. Samas annab just see samm õhukestele juustele kauaigatsetud kohevuse. Pärast pesemist föönitamine lisab soengule tekstuuri – eriti, kui juukseid pea alaspidi föönitad.

9. Valid vale värvi. Või ei värvi juukseid üldse. See võib kõlada küll veidralt, kuid kuna juuksevärv kuivatab juukseid kergelt, loob see ka rohkem kohevust. Ka erinevate loomulike toonidega mängimine võib luua visuaalselt mulje paksemast soengust. Hoia eemale aga blondeerimisest, millel on hoopis vastupidine efekt. Vali soojad toonid, kuid mitte ka liiga tume värv, mis mõjub õhukestel juustel liiga domineerivalt ja vaid rõhutab nende vähest kohevust. Kõige paremini toimivadki õrnad triibud ja heledamate ning tumedamate salkude kombineerimine.

Allikas: RD