Imany debüütalbum “The Shape of a Broken Heart” ilmus 2011. aastal ja jõudis plaatinaplaadi tasemele mitte ainult Prantsusmaal, vaid ka Kreekas ning Poolas lausa kolmekordselt. 2014. aastal kutsuti naine kirjutama muusikat filmile “French Woman” ning üks filmis kasutatud lugudest — “Don’t Be So Shy” — tõusis tänu DJde Filatov & Karas remix'ile Euroopas fenomenaalseks hitiks. Lugu on jõudnud number üks hitiks 11s Euroopa riigis ning Spotifys on seda kuulatud üle 104 miljoni korra.

Palju lauljad teavad juba lapsest peale, et tahavad just nimelt lauljaks saada, aga sinu karjäär on kulgenud teisiti. Sa ei alustanud laulmisega enne kui kahekümnendate lõpus — miks see nii oli?

Ma arvan, et teadsin tegelikult alati, et tahan laulda, aga ma ei uskunud, et see minu häält arvestades juhtuda saab. Mul oli võimalus töötada modellina ja reisida. Kolisin New Yorki ja jäin sinna seitsmeks aastaks. Just seal sain aru, et pean võitlema oma unistuste nimel.

Sa olid sportlane — kas sinu sporditaust on muusikakarjääris ka kasuks tulnud?

Ma olin kahtlemata vägagi võistluslik ja see on olnud kasulik igas mu elu puudutavas aspektis, kindlasti ka mu muusikalises karjääris. Me peame kõvasti tööd tegema ja ei tohi kunagi alla anda. Et anda kahetunnine kontsert igal õhtul, pean lihtsalt olema heas füüsilises vormis.

Modelli elu on samuti üsna väljakutseterikas ja võistluslik. Valisid ühel hetkel modelliks olemise asemel muusiku tee — miks? Kas sulle meeldis modellina töötada?

Ei meeldinud, aga see oli parem kui töötada mõnes kiirtoiduketis. See ei olnud üldse see, mida teha tahtsin ja mis mind rahuldanud oleks. Tegelikult ma ei valinud muusikat, muusika valis minu!

Su muusikavideod on üsna värvikad, milline on su enda igapäevastiil?

Mulle meeldivad tõesti värvid ja värvilised riided. Aga tegelikult naudin casual-riietust ja ketside kandmist kõige rohkem.

Sinu signatuur-riideesemeks on kaunid värvilised turbanid — kas see on pigem praktilistel kaalutlustel või kannad seda kui aksessuaari?

Alguses oli see lihtsalt praktiline, aga nüüdseks tõesti juba minu signatuuriks saanud.

Su lood pakatavad enesekindlusest ja oled öelnud, et püüad julgustada noori tüdrukuid olema nemad ise ega hoolima sellest, mida teised inimesed arvavad. Kas see on miski, mida oleksid soovinud, et keegi oleks sulle nooremana öelnud?

Kasutan oma lugusid, et ennast väljendada igas mõttes. Ma hoolin väga noorte tüdrukute haridusest. Kui olin ise noorem, õppisin palju raamatutes ja hiljem lauludest. Ma tunnen, et see on minu kohustus — nooremale generatsioonile oma lugude kaudu midagi õpetada ja anda.

Mis sind kõige rohkem inspireerib?

Elu ise, maailma hetkeolukord, ebaõiglus…

Kas sulle meeldib tuuril olla või on sinu jaoks raske pidevalt perest ja kodust eemal viibida?

Mulle meeldib väga kontserte anda, aga tuuritamine on raske, eriti nüüd kui mul on väike beebi. Kuid püüan pidevalt leida lahendusi, et mitte liiga kaua kodust eemal olla.

Mida sulle veel teha meeldib kui sa pole parasjagu tuuril või stuudios?

Naudin väga kvaliteetaega oma beebi ja perekonnaga. Lihtsalt kinos käimist samuti, aga seda juhtub väga harva.