Milline on modell, kes moemaailmas praegusel ajal läbi lööb? Juri ütleb, et tagasihoidlikkus võib olla inimese juures küll intrigeeriv, kuid avatud suhtumine inimestesse ja tööülesannetesse annab modellile võimaluse end paremini müüa. “Soovitan alati end teistega mitte võrrelda ja see kehtib ka modellinduses. Seni, kuni oled endas kindel, lähevad asjad hästi.”

Ka Maryam soovitab modelliks pürgijatele protsessi käigus iseendaks jääda: “Ehe olemine on tõeline supervõime. Jää alati iseendaks, kõik teised on juba võetud. Mõnikord on see muidugi raske, eriti modellinduses, kus pead isikupära näitama võhivõõrastele ja seda lühikese aja jooksul. Kuid see on kõige kindlam viis, kuidas häid tööotsi saada – meeldiv ja avatud meeltega inimene jääb alati meelde ning temaga on lihtne koostööd teha. Need omadused on modellinduses üliolulised, samuti võime mitte liigselt stressata. Küll kõik laabub!”

Marica rõhutab, et on fotograafina alati huvitatud põnevatest nägudest ja neist, kelle isikupära mõjub sütitavalt. “Mulle meeldivad need modellid, keda saan ise “avastada” - võib olla teised ei näegi temas mingit potentsiaali. Saan teda ise maailmale tutvustada ja öelda, et näete, mis ma teile ütlesin, ta on ju suurepärane!” Marica sõnul on mitmel selle hooaja modellil potentsiaali rahvusvahelises modellinduses töötamiseks. “Ambitsioonika inimese jaoks on alati oma koht olemas. Juba see, et nad saavad olla osa sellest rahvusvahelisest teleformaadist, on suur asi ja tuleb neile igati kasuks nii moe-, näitlemis- kui ka muudes valdkondades.”

Modelli juures kõige olulisemaks peab ta võimet endaga rahu leida ja uskuda, et suudetakse endast alati anda see, mis võtte, kliendi või fotograafi jaoks vajalik. “Muidugi, model peab mahtuma ka rõivastesse ja olema õigete mõõtudega, tervisliku välimusega, veidi meelelahutaja-tüüpi, kannatlik, positiivse energia ja hea suhtlemisoskusega.”

Saatest on teiste seas rahvusvahelisele karjäärile hoo sisse saanud tänaseks tuntud Soome modellid Saara Sihvonen ja Steffi Cock. “Suomen Huippumalli haussa” alustab täna kell 21 kanalil LIV.