2. Tõuse naeratusega
Sisesta endale kohe hommikul, et täna tuleb hea ja tore päev. Sa saad sellega hakkama ja kõik kulgebki hästi. Isegi, kui naeratus on algselt võlts, annab see päevale parema alguse. Nimelt vabastab naeratamine endorfiine, mistõttu muutub ka enesetunne paremaks.

3. Valmista mõned järgneva päeva asjad eelmise päeva õhtul ette
Enne voodisse minekut tee mõned lihtsalt ülesanded ära, et hommik kulgeks paremini. Prindi välja vajalikud paberid, mida on koolis või tööl vaja ja pane kott kokku. Vali välja ka riided, mida järgmisel päeval kannad ning pane näiteks lõunasöök karpi, et saaksid selle kodust väljudes kaasa võtta. Mida paremini on kõik valmis pandud, seda sujuvamalt hommik kulgeb.

4. Muuda end homse suhtes ootusärevaks
Lae näiteks alla lemmiksarja uus osa või audioraamat. Mõte on selles, et kui sind ootab järgmisel päeval ees midagi meelepärast, algab ka päev positiivsemalt.

5. Mine jooksma
Mine tee üks korralik hommikujooks. See aitab sul üles ärgata ja tunda end värskena. Kui jooksmine pole aga sinu rida, proovi rahustavat joogat või mediteeri.

6. Värskenda end
Kasuta nahahooldustooteid, mis sisaldavad näiteks C-vitamiini. See annab värske tunde ja paneb naha särama. Samuti muudavad need naha pehmeks ja siledaks.

7. Keskendu hommikusöögile
Hommikusöök olgu korralik ja tervislik. Hommikul söömine on väga oluline. Paljude inimeste kaaluprobleemid algavad ka sellest, et nad ei söö hommikuti. Hiljem on siis kõht tühi ja näksitakse palju rohkem ebatervislikku, mille tulemusel on organism endiselt energiavaeguses. Täisväärtuslik hommikusöök annab päevale aga tugeva alguse ja mida rohkem keha sellest vajalikke toitaineid saad, seda energilisemana end päeva vältel tunned.

8. Riietu hästi
Vali riided, milles tunned end enesekindlalt ja hästi. Pane selga just need riided, mille kandmine seostub sulle millegi asjalikuga. Näiteks on erinevad uuringud näidanud, et kui jagada inimesed kahte gruppi, siis viisakates riietes inimesed täidavad ülesandeid efektiivsemalt, sest tunnevad end enesekindlalt. Kindlasti pole hea minna tööle dressides. Võib rääkida küll, et mugavus ennekõike, kuid just nimelt selles viga ongi: mugavuses. Viisakad rõivad tekitavad sinu professionaalse tunde.

9. Vaata nimekirja planeeritud ülesannetest
Kui sul on nimekiri plaanitud tegevustest, pea järge ja tõmba tehtud asjad maha. Kui sul sellist nimekirja veel pole, loo see endale. Nimelt on see kasulik, sest inimene tunneb end paremini, kui näeb, et ta on pidevas arengus ning mingi kogus tegevusi on juba tehtud. Planeeri oma elu.

10. Vali uus äratuskella helin
Jäta oma telefon näiteks teise tuppa laadima ja pane selline äratuskella helin, mis meenutab rahulikku ja tasast looduse häält. Nii ärkad meeldival viisil ja päeval on ilus algus.

11. Planeeri oma sotsiaalelu
Tee plaane, millal sõpradega kokku saad ja kuhu lähed. Nii on, mida oodata ja samas ei jää ka sõprussuhted unarusse. Tõenäoliselt on nii sinul kui su sõpradel tihe ajakava, seega mida varem kokkusaamisi planeerite, seda enam saate koos aega veeta.

Allikas: Red Online