Uurisime kohalike moeloojate käest, kes koolilõpetajaid aastast aastasse selle tähtsa valiku tegemisel abistavad, et kuidas igakevadisest lõpukleitide virvarrist kõige efektsemalt ja stiilsemalt välja tulla!

PÕHIKOOLI LÕPETAJALE
Illustratsioon: Tallinn Dolls

"Üks glamuurne kogus värvi paneb lõpetaja särama," kirjeldab Tallinn Dolls oma nägemust põhikoolilõpetaja kleidist. Keskmisest kooliastmest järgmisse astumisel pane rõhk erksate toonide mängulisusele - kleidi vorm jäägu pigem klassikaliseks ning sea fookuseks suvised ja alati stiilsed värvid nagu kollane, korallroheline, elektrisinine ning fuksia. Mida erksam on värvitoon, seda rohkem lisab kleit värvi ka sinu näole! Üheksanda klassi lõppedes, enne vanemasse kooliastmesse sammumist võiks kleidi pikkus olla tütarlapselik, materjaliks vali aga lendlev stiil, mille mängulisus su fotodel kindlasti esile tõstab!

KESKKOOLI LÕPETAJALE
Illustratsioon: Piret Ilves

Piret Ilvese idee keskkoolilõpetaja kleidist on minimalistlik, kuid stiilipuhas, naiselik ja suvine. Kuna keskkooli lõpetamine on akadeemiline sündmus, siis ei tasu kleiti valides unustada konservatiivsust, kuid samal ajal olgu riietuses ka eripära ning mängulisust. "Minu kuldreegliks on keeruline lõige ja lihtne värv, või siis hoopis lihtne lõige ning silmatorkav värv," selgitab Piret. Kleidi pikkust valides pea silmas, et kõige trendikam valik on midi-pikkus - viiekümnendatest inspireeritud ja pisut üle põlvede ulatuv seeliku- ning kleidipikkus vallutab praegugi moelavasid, on igati šikk valik ja katab kinni põlved, mille ebafotogeenilisus kimbutab pea kõiki naisi. Et hooajaga sammu pidada, sea materjali valides rõhk suvisele kergusele!

ÜLIKOOLI LÕPETAJALE
Illustratsioon: Kirill Safonov

"Hiliskevadine šifoonunistus" on sõnapaar, mis iseloomustab Kirill Safonovi visiooni ülikoolilõpetaja kleidist - riietus olgu julgelt silmapaistev, kuid samal ajal ka naiselik ja õrn. Kleidi pikkus võib ulatuda maani ning efekti lisamine jäta Eesti moekunstnike hoolde - disaineri käekiri ühes kandja juba väljakujunenud stiiliga annab imeilusa ja erakordse tulemuse! Kirill usub, et ülikooli lõpetamisele järgnev põneva elutee algus tuleks võtta vastu enesekindlalt, väärikalt ning silmapaistvalt. "Olen kindel, et lõpukleit peab olema sama efektne ja ilus kui pilmakleit - see on kingitus iseendale," ütleb ta.