“Praeguseks on kõik finalistid Itaalia päritolu vegankangad kätte saanud ja tegelevad prototüüpide valmistamisega. Meil on hea meel, et Eesti esimene rahvusvaheline veganmoe konkurss, mida me koos Eesti Disainerite Liiduga aitame korraldada, on toonud nii põnevas võtmes töid ning kindlasti saab näitus olema väga vaatemänguline,” rääkis Evelin Ojamets, Estonian Fashion Brands Associationi turundus- ja kommunikatsioonidirektor.

Valmivaid kollektsioone esitletakse Disainiöö raames toimuval näitusel Vegan Textile, mis avatakse 25. septembril ning Disainiöö raames valitakse välja ka konkursi võitjad. Disainiöö toimub sel sügisel juba kaheteistkümnendat korda, tuues publiku ette taas väärika esinduse Eesti ja rahvusvahelist disaini.
“Loodame, et festivali külastaja uuendab oma disainialaseid teadmisi ning kogeb mitme meelega, et disain on holistiline distsipliin, mis oma esteetika, inimkesksete tegutsemisprotsesside ja lahendustega on integreeritud meie igapäevaellu,” rääkis Disainiöö peakorraldaja, Eesti Disainerite Liidu esinaine Ilona Gurjanova. “Festivali kava on taas rahvusvaheline ja mitmekesine, sisaldades harivaid loenguid ja seminare maailma oma valdkonna tipptegijatelt, töötubasid, disainioksjonit ja disainitänavat, aga ka mitmesuguseid näitusi, valgusinstallatsioonidest ja mööblidisainist moekunstini.”

Konkursi auhindadeks on Itaalia-poolsed korraldajad pannud välja I koha võitjale 300 eurot ja II koha võitjale 100 eurot kulude katmiseks, kuid suurimaks auhinnaks on kindlasti hilisem 5% litsentsitasu rõivaste hulgimüügihinnast, kuna loodud prototüüp/prototüübid antakse tootmisse ning neid müüakse ja turundatakse rahvusvaheliselt.

Rõivadisaini konkursi eesmärgiks on Eesti rõivadisainis loodussõbralike ning innovaatiliste materjalide ja nende kasutusviiside populariseerimine ning koostöö arendamine Eesti ja Itaalia disainisektorite vahel. Konkurss toimub koostöös Eesti tekstiilibrändiga VEGS, Itaalia vegan moesuuna ühe eestvedajaga VEGAN LIFE, Eesti Disainerite Liidu (EDL) ja Estonian Fashion Brands Associationiga (EFBA).

Tallinna disainifestival Disainiöö on igaastane suurüritus, mis seekord toimub ajaloolises Noblessneri Valukojas 25.09.-01.10. 2017. Noblessner muutub enne lõplikku remonti meeleolukaks disainiruumiks, kus iga päev on avatud erinevad näitused, loengud, töötoad, väikesed söögikohad ning kus nädala lõpus õitseb disainikaubandus.

Vaata järjest täienevat programmi festivali kodulehel: http://www.disainioo.ee/2017-programm