See on ka rikas antioksüdantide nagu seleeniumi, fütohappe, E-vitamiini, fenoolhapete ja tokotrienoolide, aga ka teiste vajalike toitainete nagu näiteks biotiini, B1-vitamiini, molübdeeni, vase, fosfori ja magneesiumi allikas.

Kõige olulisem põhjus, miks kaerahelbeid hommikusöögiks süüa, on ilmselt see, et see aitab väga efektiivselt kaalutõusu ja ülekaalulisuse tekke vastu. Kaerahelbed hoiavad sul pikalt kõhu täis tänu selles sisalduvatele kiudainetele. Samuti annab see sulle piisava energiakoguse.

Kaerahelvestest valmistatud hommikusöök ennetab järgmise toidukorrani kõikvõimalikud veresuhkru äkilised tõusud ja langused – seda tänu selle madalale glükeemilisele mõjule, mis hoiab tasakaalus veresuhkru taseme ning reguleerib insuliini kasutamist.

Tänu sellele ei teki sul isusid – nii aitad sa vähendada enda päevast kaloraaži kuni 20 protsenti.

Regulaarne kaerahelveste (puder on mõistagi levinum kuju, kuidas kaerahelbeid süüa) söömine on kasulik mitmel põhjusel: ses peitub suur hulk kiudaineid, see vähendab kolesterooli taset, tugevdab immuunsüsteemi, reguleerib veresuhkru taset ning aitab sul end tervema ja tugevamana tunda.

Kaerahelbeid saab mitmel kujul süüa ning mida vähem on need töödeldud, seda parem sinule. Neid võid lisada ka valgujoogile, smuutisse, jogurtisse, aga neid võib lisada ka oma lemmikküpsistele ja muffinitele. Kaerahelvestega võib sisuliselt mistahes teraviljad oma menüüs välja vahetada.

Loe tervisliku toitumise kohta lisa www.erikorgu.ee.