Selliselt jahti pidades sattusin vaatama kahe andeka noore naise, Anna-Kristiina ja Kristini, decoupage- ehk salvrätitehnikas käsitöökaste ja -karpe ning tundub, et leidsingi, mida olin otsinud. Romantiline vintage-stiil, pastelltoonid, mere, lillede ja teetasside motiivid... Ühesõnaga, midagi igale eale ja maitsele. Eriti lahe on see, et kuna tehnika põhineb salvrätikute motiividel, siis saab näiteks reisides sealse maa õhustikku edasi andvate kirjade või piltidega salvrätikuid leides need kaasa tuua ning noored disainerid teevad vaid sinule ainuomase kasti või karbi sobivas värviskaalas. Väga lahe viis eriti meeldejäävate reiside õhustikku kodus säilitada, näiteks mõnusalt itaaliapäraselt disainitud kastis veini või moeajakirju hoida!

Tehnika ise pärineb juba 12. sajandi Hiinast ning läbi sajandite on sellega tegelenud mitmed tuntud isikud, sh Marie Antoinette, Madame de Pompadour, Pablo Picasso, Henri Matisse ja isegi Lord Byron. Ühe asja valmistamine võtab mitu päeva, kuna kõigepealt värvitakse toorikud sobivas toonis, siis kantakse salvrätikult motiiv, hajutatakse värvidega ja lakitakse, et saavutada niiskus- ja kulumiskindlust. Iga etapi vahele jääb veel ka kuivamisaeg.

Anna-Kristiina ja Kristini tooteid saab neilt otse tellida, leiab kästitöölaatadelt ning alates veebruarist ka Muusa poest Telliskivi Loomelinnakus. Ülevaate ja tellimiseks vajalikud kontaktid leiab SIIT ja SIIT.