Piret Kartuse vikerkaarevärvides kardigane kaunistavatest tikanditest ja ehtekividest õhkub Pariisi rafineeritud elegantsi. Eks ole see ju ka linn, millega Eestist pärit ehtekunstnik on oma elu pikalt sidunud, tehes tikandeid Prantsusmaa kuulsaimatele moemajadele. Veel on kudumit puudutades tunda kašmiiri ja meriino villa pehmust, kuhu kild-killu haaval talletunud Austraalia päikesepaiste ja selle looduse värvid. Austraalia on ka see koht, kus Piret praegu külma Eesti talve eest varju otsib.

Pireti sõnutsi tegi ta kollektsiooni just Eesti naisele, kes armastab kirkaid värvitoone ja oskab suurepäraselt asju kombineerida. "Eesti naine julgeb asju välja kanda ja talle on lust luua. Uued kardiganid on midagi praktilist ja samas ainulaadset ning lisaks sobivad väga hästi minu tehtud kõrvarõngastega, kuna kasutan seal samu ehtekive," rääkis Piret.

Nii nagu Pireti ehetes, on ka kardiganides tunda vintaaži hõngu. Näiteks on osa kudumeid kaunistatud ülisuurte litritega, mis pärinevad Belgiast ja Prantsusmaalt (1940-1960. aastad). Sekka kaasaegsed litrid ja klaashelmed, ehtekunstniku Jaapani perioodil kujundatud lilled ja õhuline prantsuse pits. Tegemist on justkui omamoodi läbilõikega disaineri viimase 10 aasta loomingust.

Kardiganid tulevad kolmes erinevas disainis - üks ülepea käiv madala kaelusega igapäevaseks töölkäimiseks ning kaks lahtinööbitavat elegantsemat mudelit. Disainer on eelistanud enamasti raskesti leitavaid erksaid värve, kuid on ka mariinsinist, flanellhalli ja musta.

Tutvu kollektsiooniga Piret Kartus Jewelry Facebookis.

Vaata Fashionista Lifestyle by Evelin Ojamets blogi SIIT.