„Tegemist on vahva projektiga, millel on üllas eesmärk. Usun, et see aitab inimestele taas meelde tuletada kurbasid varjupaikades elavaid loomi, kes otsivad hoolt ja kodu. Taolised ettevõtmised on alati toredad ja ehk aitab just see anda kellelegi idee võtta endale koduloom,“ sõnab kollektsiooniga kaasa lööv Saara Kadak, kellel leidub selles nii mõnigi lemmik. „Mul on endal kodus must kass, seega kassidega pusa meeldib väga ning kindlasti ka roosa koertega pusa.“

Ka Genka lisab, et oluline on mingilgi moel hüljatud lemmikutele abiks olla. „Sellised projektid näitavad eelkõige seda, et inimesed hoolivad. Lisaks ühinevad omavahel osapooled, keda ehk niisama ühte teemasse ei asetaks. Võrrand, mille muutujateks on Eesti disain, ilusad kleidid, pulstunud koerad ja karvased räpparid on saanud ühe äärmiselt südamliku, eeskujuliku ja õige lahendi,“ sõnab ta.

Paljassaares vähem kui aasta tagasi avatud loomade varjupaiga eesmärgiks on leida igale loomale päris oma kodu. Omavalitsused tasuvad loomade esimese 14 päeva ülalpidamiskulud. Kurb tõde on aga see, et reeglina selle aja jooksul lemmikutele uut kodu ei leita, mistõttu on nende eest edasi võimalik hoolitseda vaid tänu annetustele. Varjupaiga töötajad pühenduvad ka sellele, et kõik sinna sattunud loomad tunneksid end võimalikult hästi ja oleksid koos teiste lemmikutega õnnelikud.

Vaata lähemalt:

TD Zoo kollektsiooni on võimalik erihinnaga ette tellida alates tänasest, 16.juunist veebilehelt pre-o-porter.com

Uuri lähemalt varjupaiga tegemiste ja selle kohta, kuidas ka sina kaasa saaksid lüüa veebilehel: varjupaik.ee