Planeeri

Iga treeningu eelduseks on terve organism. Kui sa pole aastaid trennis käinud ja soovid treeningutega nüüd alustada, maini seda igaks juhuks ka oma perearstile.

Seejärel pead tegema valiku, kuhu trenni minna. Oletame, et plaanid hakata näiteks jõusaalis käima. Et vältida esimese korra šokki ja teadmatust, mida nende masinatega täpselt peale hakata, küsi kindlasti juba eelnevalt abi jõusaalitreenerilt või registreeri end vastavasse sissejuhatavasse treeningusse. Kui teed juba varakult täpselt selgeks, missuguseid masinaid ja raskusi kasutada sooviksid, päästad end sellest piinlikust hetkest, mil seisad jõusaali keskel – täielikus segaduses.

Isiklik tähelepanu

Kui vajad abi teada saamaks, missugused harjutused sinu soovidele ja vajadustele vastavad, võiksid nõu pidada personaaltreeneriga. Piisab juba kolmest personaaltreeningust, et saaksid lisaannuse teadmisi ja enesekindlust. Jah, me teame kui raske treeningutega alustamine on – seega, kui leiad professionaali, kes vajalikku abi ja nõu pakub, on kõik hoopis lihtsam.

Leidub ka spordiklubisid, kus viiakse läbi väikese osalejate arvuga trenne. Nii saad personaalset tähelepanu, treenida koos sõbraga ja samal ajal oluliselt ka personaaltreeneri arvelt säästa.

Rühmatreeningud

Rühmatreeningud on ideaalseks variandiks siis, kui sul napib treeninguks motivatsiooni – teistega koos pingutades pole sa oma pingutuse juures üksi. On ju äärmiselt julgustav näha, kui ka teised inimesed on nende loendamatute kätekõverdustega hädas, eks?

Rühmatreenerid näitavad harjutused ette ja selgitavad, kuidas harjutusi kõige efektiivsemalt teha ja samas ka kuidas vältida endale liiga tegemist.

Järgmine boonus treeningutel, kus osaleb palju inimesi, on väiksem pinge alati täiuslik olla. Kuigi treener võib siin-seal jagada sulle ka personaalseid soovitusi, siis üldiselt seisab ta saali ees ning annab näpunäiteid kõigile. Sinu ülesanne on välja valida need rühmatreeningud, mis sulle isiklikult kõige rohkem meeldivad.

Muusika

Õige muusika mängib efektiivse treeningu juures äärmiselt suurt rolli – meil kõigil on omad lemmikud, kelle muusikast saame tohutu annuse energiat, eks? Seega, kui sul on olemas kindel playlist, mis on valmis kohe, kui trennijalanõud jalga tõmbad, on juba treeningu algus täiuslik.

Kiire tempoga positiivne muusika mitte ainult ei köida pikemaks ajaks sinu tähelepanu ja ei saada aega linnulennul mööda, vaid loob sulle näiteks jooksutreeningul, rattaga sõites või mis iganes kardiotreeningul ka kindla rütmi.

Proovi treenides mitte muusikat nii valjuks keerata, et sa ei kuuleks (väljas treenides) lähenevaid sõidukeid või (jõusaalis) teist inimest hõikamas: „Vabandage, kas võin seda masinat pärast teid kasutada?“. See aga, kas kuulad heavy metal'it või 1980ndate diskot, on täiesti sinu otsustada...

Leia täiuslik rõivakomplekt

Investeeri kvaliteetsetesse ja ilusatesse trenniriietesse! See võib küll kõlada tobedalt, aga usu meid, see töötab – kui kannad trennis midagi, milles tunned end hästi, tõstab see juba iseenesest sinu tuju.
Enamikus spordiklubides on pea igas seinas peeglid, nii et miks mitte kanda midagi, mis sinu parimad kehaosi rõhutab ja paneb sind peeglisse vaadates enda üle uhkust tundma.

Ära muretse selle pärast, et pead tingimata trenniriietele suure summa kulutama – ka enamikel kiirmoebrändidel on omad trennirõivaste kollektsioonid. Üldiselt teevad venivad ja kitsad trennipüksid kõik jalad ilusaks – just seepärast pikad püksid trennis nii populaarsed ongi! Kindlasti proovi trenniriideid soetades erinevaid stiile. Sa võid üllatuda, kui lai valik neid on...

Sina, sina ja ainult sina

Pea meeles, et kõiges, mis puudutab sinu treeningut, oled sina kõige olulisem. See on aeg, mil saad keskenduda vaid sellele, kuidas sinu keha end tunneb. Ole uhke, näita end ja juba varsti oled enam mitte algaja vaid edasijõudnu!