Kasuta palsamit. See aitab tugevdada juukseid juurtest alates, parandada mikrotsirkulatsiooni ning hoida peanaha niiskustaseme tasakaalus.

Vali õige toode. Kuivade, katkevate juuste korral eelista šampooni ja palsamit, mis on rikastatud keramiididega ning on sulfaadivaba. Keramiidid kaitsevad ja niisutavad juuksekiudu.

Föönitades kasuta madalat temperatuuri ja hoia fööni vähemalt juuksejuurtest vähemalt 30 cm kaugusel. Kui kasutad juuste kuivatamisel juukseharja, siis ära juukseid liialt sikuta - nii väldid peanaha tundlikuks muutmist.

Stress on tervete juuste vaenlane

Väga pingerohkeI perioodil pöörab inimorganism vähem tähelepanu uute juuste "loomisele", keskenduses selle asemel hoopis elutähtsatele funktsioonidele ja stressist ülesaamisele. Kui märkad, et su juuksed hakkavad välja kukkuma, on see häiresignaal sinu kehalt, et pead endale rohkem aega võtma. Lõõgastu ja su keha tänab sind!

Jälgi ka oma puhkerežiimi - kas magad ikka piisavalt? Just piisav ööuni on hädavajalik võitlemaks juuste väljalangemisega.

Tasakaalus toitumine on oluline, kui soovid terveid ning kiiresti kasvavaid juukseid. Folliikulid saavad oma toitained verest ning seeetõttu soovitatakse igapäevase menüüosana toitaineid, milles sisaldub omega-3 rasvhappeid, valke, vitamiine B 12, A ja C. Lisaks on oluline raud.

Millist hoolitsust vajavad värvitud juuksed ja tundlik peanahk?

Värvitud juuste või tundliku peanaha puhul kasuta õrnu sulfaadivabu šampoone, mis rahustavad peanahka ja hoiavad juuksevärvi kauem värskena. Infoks - sulfaate kasutatakse šampoonides vahu- ja pesuainena, mis sinu nahale aga sugugi meeldida ei pruugi (seletamatus peanaha ärrituses võid just neid süüdistada).

Mida teha, kui peanahk on kõõmane?

Peanahal elavatest bakteritest, pärmseentest, seenelistest ja viirustest koosnevat kogumit kutsuvad teadlased mikrobioomiks. Mikrobioomid on igal inimesel erinevad ja on läbi elu pidevas muutumises. Muutused elus ja elustiilis põhjustavad muutuseid ka mikrobioomis ning mõnikord läheb see tasakaalust välja. Tasakaalust väljas peanaha mikrobioom põhjustab kõõma teket - õnneks on kõõmast vabanemiseks apteekides saadaval efektiivseid šampoone.

Allikas: Südameapteek