Kas see on tõesti tõsi? Tema vaateid toetab Lisa Moskovitz, New Yorgi toitumisspetsialist. „See on tõesti nii, et kõrge valgusisaldusega toiduained nõuavad lisaaega ja-energiat nende seedimiseks ja lõhustamiseks. Sellegipoolest on oluline teadvustada endale ka seda, kui aktiivne sa oled,“ lisab ta. „Kõigest see, kui sa liha enam õhtuti ei söö, on liiga lai argument. Kindlasti ei peaks see olema reegel, mille järgi oma elu korraldada. Tähelepanelik peaks olema juba siis, kui liha tarbitakse päeva jooksul liiga suures koguses.“ Lisaks võib enne magamaminekut liha söömine häirida unerütmi ning isegi tekitada happe tagasivoolu söögitorusse.

Foto: Shutterstock

Oluline on ka silmas pidada, et kõiki lihatooteid ei saa kohelda võrdsetena. Toitumisspetsialist Beth Warren ütleb, et ribid ja lihaviilud võivad tekitada probleeme, kuid muresid ei peaks tekitama leebemad lihatooted nagu kana ja kala. Toitumise eksperdid ütlevad kui ühest suurt, et kergesti omistatavaid valgurikkaid lihatooteid võiks lisada igasse toidukorda. See kehtib eriti hommikusöögi puhul, sest öösiti organism mingil määral paastub.

Toitumisspetsialist Jessica Cording soovitab kuulata oma keha ja järgida selle soove kui juhist. „Iga toitumisalane muudatus sõltub kõige rohkem inimesest endast. Kui sul on probleeme uinumisega või ärkad öö jooksul mitu korda üles ning sõid õhtusöögiks just liha, proovi järgmisel korral midagi muud süüa,“ soovitab ta. Jessica sõnul võiks kõigepealt lisada oma toidukordadesse rohkem juurvilju, täisteratooteid ja muna.

Allikas: Glamour