Tähelepanu kõrvarõngastele

Kui vaid paar aastat tagasi keskenduti peamiselt kaelaehetele, tuues tähelepanu keskpunkti kõikvõimalikud silmatorkavad kaelakaunistused, siis nüüd on kord kõrvade käes. Statement-kaelaehted pole küll kuhugi kadunud, kuid üha rohkem keskendutakse just kõrvade kaunistamisele – moelavadel on näha küll ühesuuruseid suuri, teineteisest totaalselt erinevaid kui ka vaid ühes kõrvas kandmiseks mõeldud kõrvaehteid. Tihti polegi need traditsioonilised kõrvarõngad, vaid kaunistused, mille kandmiseks ei ole kõrvaauku vajagi.

Ivo Nikkolo kevadkollektsiooni juurde disainis ehtekunstnik Triin Kukk ka erikollektsiooni ehteid. Hõbedast kõrvarõngaid saab kanda kas kahes või ühes kõrvas – olenevalt tujust ja soengust. Foto: Mark Litvyakoff/RFW


Ear cuff'id on stiilsed ehted, mis ei vaja kõrvarõngaste kandmiseks vajalikke auke. Maksimaalsed stiilipunktid! Fendi, 350.- (netaporter.com)


Kui su ehtelaekas ei ole veel Eesti disainerite loomingut, siis alusta just kõrvarõngastest, näiteks sellistest Tanel Veenre “Kosmiliste Tiivuliste” ehteseeria eksemplaridest. 155.- (tvj.ee)


Sall kaela

Sallita ei saa Eestis ühelgi aastaajal – ka südasuvisel õhtul vajad seda õlgadele, eks? Praegusel kahe aastaaja vahelisel ajal on sallid eriti praktilised. Ühelt poolt hoiad nendega oma kaela soojas, teiselt poolt saad riietele lisada naiseliku nüansi. Olenemata sellest, milline on sinu stiil, saad katsetada erinevate materjalide, suuruste ja mustritega. Kanna neid kõiki vaheldumisi! Pealegi, oleme kindlad, et sinu sallisahtlis leidub nii mõnigi rätt või sall, mida sa pole ammu kandnud. Miks mitte seda nüüd teha?

Võta üks element sallist ja korda seda kusagil, vali näiteks sama tooni huulepulk. Väike detail, mis ei jää märkamatuks. Kaelarätt Zara, 7,95


Efektset rätti võid siduda ka kotile, juustesse või kasutada vöö asemel. Dolce & Gabbana, 145.- (netaporter.com)


Kui armastad rõivastuses üldiselt tumedaid toone, on aksessuaaride abil garderoobi värvide lisamine üks hea nipp. Kelpman Textile, 99,99 (kaubamaja.ee)


Päikese parim sõber

Päikese eest tuleb ka meie kliimas varjuda ja seda juba puht tervise ja mugavuse aspektist. Ja mis meil saakski stiilsete päikeseprillide ja kübarate vastu olla! Kuigi õlgkübarad jäägu suve saabumist ootama, siis kübarate kandmiseks on just õige aeg – nende valik kauplustes on õnneks päris lai. Prillitrendidest domineerivad hetkel põnevate raamidega (nii tugevate plastik- kui kelmikate kassipilku tekitavate raamidega), ümmarguse kuju, värviliste mattide klaaside kui ka aviaator-kujulised prillid.

Soeta lisaks klassikalisele paarile ka pilkupüüdvad päikeseprillid, näiteks sellised kaheksanurksed. Karen Walker, 300.- (netaporter.com)



Puidust raamidega päikeseprillid muudavad välimuse hetkega stiilsemaks. Ivo Nikkolo, 99,90


Metallkaunistusega kaabu on šikk lisand nii argi- kui puhkepäevade rõivakomplektide juurde. Zara, 25,95


Trendikad kotid

Maailma tuntuimate moemajade kevadistel moeetendusel nägime peamiselt suurte käepidemetega, pealt kroogitavaid, mahult suuri ja viimastele vastanditena mikrosuuruses kotte, kuhu mahuvad vaid pangakaart ja huulepulk. Vali kott selle järgi, mida see päev igapäevaselt mahutama ja ära pelga vahelduse mõttes erinevaid kotte kanda. Kotti ostes pööra aga tähelepanu kvaliteedile – eelista nahkkotte, mis peavad vastu kauem kui kaks hooaega…

Eriti originaalne viis kevadel “lillemustrit” kanda, kas pole? Kadri Kruus, 500.- (kadrikruus.com)


Eesti naha- ja aksessuaarikunstnike tööd eelistades võid olla kindel, et sul on midagi ainulaadset, mis kestab aastaid. Seda kahevärvilist praktilist kotti saab kanda igal aastaajal. Stella Soomlais, 250.- (stellasoomlais.com)


Mitu trendi ühes – see käekott ühendab populaarsed narmad ja pealt kroogitud lõike. Zara, 39,95


Allikas: Laupäevaleht LP