Aluspesu või eraldiseisev rõivaese?

Piir nende kahe vahel on kadunud ja see, et pesu siin-seal välja paistab, ei ole enam juhus, vaid selge taotlus. Üha enam disainereid loob pesutükke, mida saab kanda ka pluusi, topi või isegi seeliku ja kleidi asemel. Näiteks Tallinna moenädalal oma kollektsiooni näidanud Kriss Soonik on juba aastaid tuntud oma tripidetailidega toppide poolest, mida trenditeadlikumad naised on juba aastaid vallatute ent stiilsete toppidena kandnud – seksikad detailid on loodud näitamiseks, mitte varjamiseks. Just nimelt, magamistoast väljaspool!

Kriss Soonikule lisaks teeb erilist disainpesu ka Helen Valk-Varavin, kes keskendub oma viimases kollektsioonis taas sellistele esemetele, mida võib teiste rõivastega kombineerida. Nii kuuluvad tema loomingu hulka näiteks ruumiliste lilledega kaunistatud bodid.

Helen Valk-Varavini uuest kollektsioonist leiab erilisi pesuesemeid, mis kvalifitseeruvad ka piduliku moe kategooriasse. Kombineeri selline bodi kokku näiteks pika seelikuga ja keegi ei aimagi, et kannad tegelikult pesu.


Foto: Ruslan Varavin

Kriss Sooniku sügis-talvises kollektsioonis leidub mitmeid rinnahoidjaid, mida saab kanda eraldi topina. Samuti võiks see seelik olla mõne erilise outfit'i peakangelane.


Foto: Erlend Štaub/TFW

Õnneks ei ole korsetid tänapäeval enam ebamugavad, küll aga stiilsed! Peida teiste riiete alla või kanna näiteks peoõhtul pintsaku all – äärmiselt seksikas. H&M, 24,99

Kanna rinnahoidja või topina, olenevalt sellest, kuidas su figuur lubab. H&M, 19,99

Selline topp-rinnahoidja on juba mitmendat hooaega väga trendikas. Kaunis alternatiiv sinu igapäevastele rinnahoidjatele, kas pole? Bershka, 12,99

Bodid on väga praktilised – eriti siis, kui vihkad püksist välja tulevaid pluuse. See bodi on siidsatiinist ja avar, ning püksteosa on mugavast puuvillast. Ideaalne asendus t-särgile. Alix, 250.- (www.netaporter.com)

Kui jumaldad üle kõige naiselikkust, siis ilmselt pitsidefitsiiti su pesusahtlis juba naljalt ei kohta. Aga kas seal leidub midagi sellist? Triumph, 89,99 (www.kaubamaja.ee)

Igapäevased lemmikud

Arusaadav, et sa ei taha igapäevaselt ekstravagantset pesu kanda (meil ei ole ka selle vastu iseenesest midagi). Ja kuigi juba mõne aasta eest populaarsuse võidukäigule asunud väiksema toestusega või üldse toestuseta rinnahoidjad võivad endiselt trendikad olla, siis kanda saavad neid vaid väga vähesed naised (loe: naised, kellel on väga väike rind). Üks on kindel – push-up'id ja võltsilt punnis rinnad on out, loomulikkus, kindel toestus ja mugavus endiselt väga olulised. Sel hooajal on rinnahoidjate juures eriti populaarne sportlik nüanss. Ei, me ei pea silmas spordirinnahoidjaid – sportlikke detaile kohtab ka pidulikes aastalõpuks loodud peokollektsioonides.
Värvidest domineerivad hooajale iseloomulikud kalliskivitoonid ning müstiline must, mis on ühtlasi ilmselt valgele lisaks ka naiste pesusahtlis üks kõige sagedamini esinev värv.

Saint Laurenti järgmise aasta kevadkollektsiooni stiilinäide – šikk pükskostüüm ühe eriti naiseliku nüansiga.


Foto: Bulls

Kriss Sooniku kollektsioonis leidus lisaks ekstravagantsele valikutele ka lihtsaid ja sportliku joonega disaine, mida kandes tunned end ka kõige raskemal tööpäevadel siiski erilisena. Ilus pesu annab enesekindlust ja me ei tea ühtegi naist, kes sellele vastu vaidleks.


Foto: Erlend Štaub/TFW

Kui soovid, võid bodit või kerget korsetti ka igapäevaselt kanda, pesukaupluste valikus on selleks puhkus palju erinevaid disaine. Meile meeldib see Calvin Kleini vallatute pitsdetailidega eksemplar. 98.- (www.netaporter.com)

Change Lingerie värskes, peohooajaks mõeldud kollektsioonis on lihtsad sportlikud elemendid (vaata neid graafiliselt seljal ristuvaid paelu) segatud meelitavate kangastega (leopardimuster!). Mugavus ja funktsionaalsus üheskoos! Rinnahoidja 46,95, püksid 19,95

Kui oled naine, kes eelistab pitsi, siis valigi pits. Selline pesulõige sobib väga paljudele, vormides sind visuaalselt veelgi naiselikumaks. Rinnahoidja Change, 59,95, püksid Change, 32,95

Kui sulle meeldib spordipesu ka väljaspool spordisaali kanda, siis me ei näe põhjust, miks sa ei võiks seda teha. Lõppude lõpuks loeb ju see, kuidas sa end tunned. Mugavus on pesu puhul võtmesõnaks. Halens, 19,95

Allikas: Laupäevaleht LP