Me kõik lõõgastume pärast pikka päeva omal viisil. See, mis vähendab stressi ühe inimese jaoks, ei pruugi mõjuda teisele. Kui mõned tähemärgid eelistavad inimestest eralduda ning ei soovi suhelda, siis see ei ole kindlasti miski, mis sobiks jäärale. Liidrikuju jäär armastab suhelda ja olukorda enda kontrolli all hoida. Jäärad ei ole inimesed, kes vajaksid lõõgastumiseks üksindust... Jäärad peaksid minema välja ja muidugi koos suurema seltskonnaga!

Sõnn (20. aprill – 20. mai)

Sõnn on jäära vastand – vähemalt selles osas, mis puudutab stressi maandamist. Sõnn võib olla uskumatult kangekaelne, nii et seltskonnas viibimine võib tema stressitaset hoopis tõsta. Sõnnil on rahunemiseks aega vaja, alles seejärel suudab ta end taas kokku võtta. Sõnnidel soovitatakse jääda koju, kus neil on mugav ja rahulik olla. Kui sellist rahu kodus ei saa, mine näiteks parki jalutama.

Kaksikud (21. mai – 20. juuni)

Kellelegi ei meeldi igavleda, kuid igapäevarutiini kinni jäämine ei heiduta kedagi rohkem kui kaksikuid. Kaksikute tähemärk on täis uudishimu. Nad ei suuda end eemal hoida uutest kogemustest ja teadmistest. Kui kaksikute tähemärgi all sündinu tunneb paigalseisu, võiks minna näiteks reisile või vähemalt selleks plaane teha. Piiratud eelarve? Teatripileti jaksad ehk ikka osta. Sobib kõik, mis on hariv, paeluv ja põnev.

Vähk (21. juuni – 22. juuli)

Vähk usaldab siiralt vaid üksikuid inimesi ja ta on oma tunnete jagamise osas väga ettevaatlik. Vähk, kelle usalduse oled võitnud, peab sind oma pereliikmeks sõltumata sellest, kas kuulud tegelikult tema perekonda. Kui vähk tunneb, et lained käivad pea kohal kokku, pöörduvad nad endale armsate inimeste poole ning leiavad lohutust just oma väikesest ringist. Seega, veeda aega oma perekonnaga, valmistage midagi maitsvat süüa ja rääkige päevasündmustest. Juba peagi tunned end kui uuesti sündinu

Lõvi (23. juuli – 22. august)

Lõvid on ekstraverdid ja armastavad aktiivset elustiili. Kui lõvi tunneb vajadust stressi leevendada, ei peaks jääma liiga kauaks asju üle mõtlema. Mine välja, hinga värsket õhku! Kas oled proovinud seda uut matkarada, millest hiljuti kuulsid? Talvine suusareis, mille planeerimiseks on nüüd viimane aeg? Loo ise uusi huvitavaid kogemusi, vastasel juhul tunned end peagi veelgi rohkem lõksus olevat.

Neitsi (23. august – 22. september)

Neitsi võib kergesti end halvasti tunda, kui tema täiuseihalus üle piiri läheb. Kui neitsi hakkab mingi probleemi üle juurdlema, võib asi kiiresti kontrolli alt väljuda. Selle protsessi peatamiseks võiksid keskenduda millelegi muule, mis annaks võimaluse oma analüütilisi võimeid positiivselt kasutada. Millal sa viimati näiteks uut kunstigaleriid külastasid? Kunsti hindamine ja lahtimõtestamine toidab suurepäraselt neitsi täitmatut mõttetegevust.

Kaalud (23. september – 22. oktoober)

Kaalud ei salli tasakaalutust. Nad veedavad palju aega ja kulutavad energiat püüdes luua harmooniat inimeste vahel ja omaenda elus. Kui tasakaal töös või elus on paigast ära, peaks kaalud nautima oma lemmiktegevusi. Loe head raamatut, kuula lemmikmuusikat, söö maitsvat kooki või külasta oma lemmikkohvikut. Ole aktiivne kuid mitte liialt. Leia enda jaoks aega, kuid ära isoleeri ennast. Õnn tuleb kõike tasakaalus hoides.

Skorpion (23. oktoober – 21. november)

Skorpionid on mõnes mõttes kõige süngem tähemärk. Nad tunnevad kõike väga sügavalt ega väldi negatiivseid tundeid. Tegelikult on nii, et kui skorpion on stressis, võivad nad olukorra müstilisusest haaratuna end väga hästi tunda. See võib tunduda kummalisena, kuid sellele tähemärgile soovitatakse uurida internetist ektreemseid kogemusi või planeerida seljakotireisi pärapõrgusse. Raske ülesande ettevõtmine ja üksiolek aitab skorpionil ennast leida.

Ambur (22. november – 21. detsember)

Amburitele ei meeldi üksi olla. Tundes end õnnetuna või kogedes stressi, vajab see tähemärk väga head seltskonda. Samal ajal meeldib amburile tunda end turvatsoonis. Nii et näiteks peole mineku asemel võiksid nad selle ise korraldada! Head sõbrad annavad amburile vajaminevat head energiat. Mõnus toit, suurepärane muusika, vahvad inimesed – lõbutse!

Kaljukits (22. detsember – 19.jaanuar)

Kaljukitsed janunevad seikluste järele. Kui teisi tähemärke paneks liigne töö stressi tundma, siis kaljukits oleks tõenäoliselt stressis, kui tal ei ole piisavalt tööd. See tähemärk soovib alati liikumises olla. Kui nad tunnevad tasakaalutuse tunnet, on parim viis saavutada olukorra üle ise kontroll. Planeeri oma järgmise nädala sündmusi ja tegevusi. Mida on vaja teha? Kuidas? Kus? Koosta nimekiri või isegi mitu, kui vaja!

Veevalaja (20. jaanuar – 18. veebruar)

Paljud inimesed arvavad, et stressist vabanemiseks on vaja mõttetegevus välja lülitada, kuid see pole tõsi – seda eriti intellektuaalsete veevalajate puhul. Vabane stressist keskenduses hoopis oma aju potentsiaalile. Selle tähemärgi jaoks on parim viis lõõgastumiseks tegelemine millegagi, mis paneb nende aistingud tugevalt tööle. Proovi midagi spontaanset – mine uude restorani, kontserdile või loengusse. Veevalaja aju januneb pidevalt uute kogemuste saamise järele – miks neid siis mitte pakkuda?

Kalad (19. veebruar – 20. märts)

Kalad naudivad avastusretki omaenda sisemaailmas. Nende kujutlusvõime töötab pidevalt olenemata stressitasemest. Sellel tähemärgil õnnestub oma loovuse abil pingete eest põgeneda ja neile nii leevendust pakkuda. Mõned tegevused, mis aitavad kaladel veel paremat meelerahu saavutada, on näiteks unistamine, mediteerimine, päeviku pidamine.

Allikas: RD