Tõenäoliselt pole sa piisavalt vett tarbinud. Selle asemel, et uus kiht niisutavat huulepalsamit huultele kanda, võta hoopis klaasike vett ning lahenda probleem seespidiselt. Hoidu ka huulte limpsimisest, sest sülg võib huulepealset nahka veelgi kuivatada. Kui nahk ka peale vee tarbimist kuiv on, proovi koorimist ja huulte niisutamist intensiivse kreemiga. Ja hoidu pidevast veepuudusest.

2. sümptom: huuled on äärtest katki

See on märk, et sul võib olla nahaseen, mis on põhjustatud suu ümber vohavatest bakteritest. See on kergesti lahendatav probleem – külasta nahaarsti, kes kirjutab sulle välja sobiva ravimi.

3. sümptom: nende toon on ebaühtlane

See võib olla tekitatud nii värvilise huulepulga limpsimisest kui ka ohtlikust maksahaigusest. Külasta arsti, kui huulevärv ei taastu või kui lisanduvad teised kummalised sümptomid. Veel üks põhjus: suitsetamine…

4. sümptom: paistes huuled

See võib olla märk allergiast. Kui lisaks on paistes ka keel, huulepealne nahk kipitab, nahale tekib lööve või kurk sügeleb, pöördu koheselt arstile. See võib olla märk tõsisest allergiahoost.

5. sümptom: huuled on kahvatud

Hele huuletoon võib olla põhjustatud vähesest päikese käes viibmisest. Kasuta seda kui vabandust õue jalutama minna (ära unusta SPF-kaitsega kreemi). Kui oled üle keha kahvatu, võib olla tegemist kehvveresusega.

6. sümptom: liigne tundlikkus

Kas su huuled on puudutades väga tundlikud ja äärtest pisut roosad? See võib olla märk, et oled millegi, näiteks hambapasta või huulepulga, vastu allergiline. Jälgi, millal ärritus tekib, ja lõpeta selle toote kasutamine, mida kõige rohkem kahtlustad.

7. sümptom: su huultel on herpes

Ära muretse, päevad, mil herpes oli suureks probleemiks, on möödas. Tavaliselt tunned enne herpese teket kerget kipitust, millele tulekski juba koheselt reageerida ja spetsiaalset ravimit huultele kanda.

Millised su huuled peaksid välja nägema?

Terved huuled on roosad, pehmed ja siledad. Selleks, et nende kaunist väljanägemist säilitada, ära unusta piisavas koguses vett tarbida ning kasuta huulekreemi või -palsamit.

Allikas: Good Housekeeping