- palju suppi
- väikesed portsjonid
- ei lehmapiimale!

Hiinlased eelistavad organismile kasulikke väikeseid portsjone ja terviselikke toiduaineid. Süüakse väiksematelt taldrikutelt ja kaussidest ning väiksemate ampsude jaoks eelistatakse kahvlile ja noale söögipulki.

Ületöödeldud ja keemiat täis toidud ei ole osa hiinlaste toidulauast. Selle asemel eelistavad nad luude ja köögiviljade baasil tehtud suppe, eriti kuna soojade vedelike tarbimine on seedimisele kasulik. Seetõttu ei ole ka külmad joogid toidu kõrval Hiinas populaarsed ja juuakse hoopis teed (eriti rohelist teed).

Keskmine Hiina toidulaud sisaldab ka värvilist riisi (kombineerituna mustast, punasest, lillast ja pruunist riisist, mis on palju toitainerikkamad kui valge ja pruun riis üksinda), mereande ja liha asemel eelistatakse palju juurvilju.

Prantsusmaa

- väikesed portsjonid
- täispiimast tooted
- töötlemata toidud

Ka pranstlased keskenduvad portsjonite suurusele (mistõttu nad tõenäoliselt võivad nautida neid maitsvaid saiakesi ja juustu). Rääkides juustust, Prantsusmaalt on pea võimatu leida keemiliselt töödeldud juustu või cheddarit. Eelistatakse rasvast juustu väikeste portsjonina, mis on tervisliku kaalu hoidmisel parem kui süüa palju väherasvast juustu. Prantslased söövad ka palju kalatoite ja väga vähe töödeldud või praetud toite.

Kreeka

- taimsed toidud
- head rasvad
- vürtsid soola asemel

Oled kindlasti ka enne Vahemere dieedist kuulnud ja on täiesti loomulik, et see on jõudnud ka piiri taha. Selline dieet keskendub taimsetele toitudele ja kasulikele rasvadele nagu oliiviõli ja oomega 3 rasvhapped (hüvasti, või!). Kreeklased (ja teised Vahemere-äärsed rahvused) eelistavad soola asemel toidu maitsestamiseks vürtse kasutada ning tarbivad väga vähe punast liha, valides hoopis värske kala, köögivilju ja täisteratooteid.

Rootsi

- väikeses koguses liha
- täisteratooted
- väikeses koguses piimatooteid ja alkoholi

Sarnaselt Vahemere-äärsetele riikidele on Põhjamaade dieedis esikohal kala, täisteratooted ja õli, aga oliiviõli asemel eelistavad nemad rapsiõli. Rootslased tarbivad ka palju marju ja köögivilju nagu pohlasid, mustikaid, Brüsseli kapsaid, brokolit, kaalikat ja peeti. See aitavat hoida kõhtu lamedana.

Lõuna-Aafrika

- kiudainerikkad toidud
- madala rasvasisaldusega toidud
- väikeses koguses liha

Tüüpiline Lõuna-Aafrika dieet sisaldab palju kiudaineid, vähe liha, vähe rasva ja maisiputru.

Brasiilia

- värsked toiduained
- seltskonnas einestamine
- väikeses koguses õli, rasva ja suhkrut

Brasiillased eelistavad einestada seltskonnas, mis aitab süüa regulaarselt, tervislikult ja õiges keskkonnas. Nad julgustavad proovima ka erinevaid värsketest toiduainetest valmistatud toite valmistoitude asemel ja vältida rasvu, õlisid, soola ja suhkrut.

India

- tasakaalus söögikorrad
- piisavas koguses vürtse
- väga vähe alkoholi

India on väga suures ulatuses taimetoitlaste riik, mis aitab hästi kaasa nende tervislikele toitumisharjumustele. Tüüpiline India roog sisaldab kahte erinevat köögivilja, saia ja riisi, mis viib tasakaalu erinevad rasad (maitsed) või tähtsad energiad, mis defineerivad erinevaid emotsioone, mis kuuluvad samasse “perekonda”. Kui lihata toidukord tundub sinu jaoks igav, tea, et nemad eelistavad valmistada toite 5-10 erineva vürtsiga.

Samuti joovad sealsed inimesed väga vähe alkoholi valides selle asemel erinevate muude jookide vahel nagu chai, masala piim ja teised maitsvad joogid.

Allikas: Byrdie