Nüüd on suhkruvaha kasutamine (inglise keeles sugaring) uuesti populaarsust kogumas ning seda eeskätt just seepärast, et see on igati looduslik, nahasõbralik ja kauapüsiv karvaeemaldusmeetod.

Mis see suhkruvaha siis täpselt on?
Suhkruvaha koosneb peamiselt veest, sidrunhappest ja suhkrust. See ei sisalda kemikaale, on üdini looduslik ja sobib imehästi ka tundlikule nahale. Muuhulgas on sugaring ka igati hügieeniline, sest suhkur ei lase bakteritel areneda.

Kuidas suhkruvahaga karva eemaldada?
Selleks ei lähe vaja depileerimisribasid ega -spaatlit, sest suhkruvaha kasutamine toimub n-ö käsimeetodil. Suhkruvaha tuleb õrnalt üles soojendada, siis karvakasvu suhtes vastassuunas nahale kanda ning seejärel karvade kasvamise suunas nahalt eemaldada. Täpsema õpetuse leiad SIIT.

Mille poolest sugaring kasulik on?
Kuna suhkruvaha pealekandmine toimub karvade kasvamise suhtes vastassuunas, siis ei murra see karva ära. Kui suhkruvaha eemaldamiseni jõuad, siis tuleb seda teha karvade kasvamise suunas, tänu millele tõmbab see karva täielikult välja ega ei põhjusta sellist ebamugavustunnet nagu tavaline vahatamine.
Kui tavaline vaha sisaldab vaiku, mis kinnitub sinu nahale ja sikutab eemaldamise käigus ka nahka, siis suhkruvaha elus naharakkudele ei kinnitu ning haarab kaasa ainult surnud naharakud. See vähendab punetust ja turset ning tänu surnud naharakkude eemaldumisele on tulemus pehme ja sile. Tulemus püsib kuni neli nädalat.


Allikad: Byrdie, suhkruvaha.ee