Ma hakkasin tööle arhitektuuri erialal kohe pärast ülikooli lõpetamist. Sain sellest valdkonnast väga põneva töökogemuse, kuna olin suurte rahvusvaheliste ehitusettevõtete brändide esindaja, kokku kaheksa aastat. Minu põhiülesanded olid arhitektide konsulteerimine insener-tehniliste lahenduste vallas.

Samuti korraldasin ma seminare arhitektide jaoks ja tihti ka esinesin ise seal lektorina. See oli päris suur korraldamine, kuna kohale võis tulla kuni 200 ehitusvaldkonna spetsialisti. 2011. aastal suundusin arhitektuuri erialalt moevaldkonda, kuna tundsin soovi töötada rohkem inimeste kui hoonetega.

Sa töötasid ka modellina?

Modellina töötasin seitse aastat kohe pärast Miss Estonia tiitli võitu – sain välismaalt hulgaliselt kontakte. Kõige suurem töö oli Milanos La Perla catwalk. Pärast välismaa-kogemust esinesin regulaarselt enamikel meie Eesti disainerite moe-show'del.

Vahepeal töötasid mõned aastad Moskvas, mis sind sinna viis?

Sain aastal 2011. ahvatleva pakkumise saada naiste rõivaste moebrändi Marc & André brand manager'iks, millest olin ka väga huvitatud. See oli väljakutse – panna ennast proovile moevaldkonnas professionaalsel tasemel. See oli ka just see pöördepunkt minu tegemistes, kuna siiamaani olid arhitektuur ja mood läinud minu elus paralleelselt üksteisega. Põhimõtteliselt oli see täpselt sama töö, mida ma tegin arhitektuuri erialal, aga nüüd esindasin brändi moevaldkonnas. Arhitektide asemel olid nüüd disainerid, buyer'id, modellid, stilistid, vabriku tootmise juhatajad ja teised spetsialistid. Arhitektuursete seminaride asemel olid nüüd moe-show’de korraldamine ja nende läbiviimine.

Samal ajal sain ma ka pakkumisi stilistina töötamiseks. See ilmus minu ellu küll täiesti juhuslikult – avalikel üritustel panid võõrad inimesed tähele, kuidas ma olin riietunud. Küsimustele, kust selliseid riideid saab osta, vastasin ma, et tegin ise. Nii tekkisidki minu esimesed kliendid, kellele hakkasin stilistikat looma.

Kust pärineb sinu moehuvi?

Tegelikult olen ma kogu oma elu olnud seotud riiete loomisega. Lapsepõlves viisid ema ja vanaema mind tihti rätsepa juurde, et täiendada mu garderoobi ja lasta kauneid kleite juurde õmmelda. Tegelikult olid ema ja vanaema ka ise väga andekad tegijad selles valdkonnas, ideid ja inspiratsiooni täis, õmblesid ja kudusid suurepäraselt. Kodus seisid alati uhked kvaliteetsed saksa õmblusmasinad ja kapid olid alati materjale täis. Riiete disain ja õmblemine on olnud alati traditsiooniline tegevus minu perekonnas, mis on kandunud ühest põlvkonnast teise. See oli niivõrd loomulik, et millegipärast just sel põhjusel ma ei mõelnudki kunagi disaineriks saada.

Arvan, et ka selleaegne koolisüsteem mõjutas minu arvamust, kuna sundis pigem pingutama nõrkades kohtades ja mitte arendama edasi enda tugevaid kohti ja võimeid. Ma mäletan, et koolis püüdsin end rohkem realiseerida tehnilistes ainetes nagu matemaatikas, füüsikas ja keemias. Ma ei tea, kuidas teistel, aga minu tutvusringkonnas tahtsid saada kõik teadlasteks või vähemalt filoloogideks.

Igal juhul Miss Estonia tiitli võit, modellitöö Euroopa moepealinnades, kogemus õhtujuhina suurtel sündmustel, rahvusvaheline kogemus, mitmekülgne kogemus arhitektuuri erialal, moe-show'de korraldamine ja läbiviimine, edaspidine tegevus stilistina – kõik see oli minu avaliku elu kogemus ja välisatraktiivsusega kokkupuude. Aja jooksul ilmus minu ringkonda aina rohkem inimesi, kes palusid endale individuaalset stiili leida ja mõelda midagi unikaalset juurde. Lähedased sõbrad soovitasid üha rohkem, et ma prooviks kätt just enda brändi disainerina. Tänusõnad kõigepealt neile.

Mis inspireerib sind looma?

Absoluutselt kõik, päris ausalt. Räägitakse, et kunstinimesed peegeldavad reaalsust ja aega, milles nad elavad. See vastab tõele. Mind võivad inspireerida suure linna tänavad või udune hommik mere ääres. Kindlasti ka minu eelmine suur töökogemus arhitektuuri erialal annab endast täna märku. Mulle väga meeldivad puhtad arhitektuursed vormid ja jooned ja esteetiline lihtsus ning läbipaistvus.

Kui suure meeskonnaga töötad?

Hetkel teen kõike ise – disainin, modelleerin ja õmblen.

Sul valmis just 2016. aasta kevad-suvine kollektsioon. Tutvusta seda lähemalt.

Jah, see on orienteeritud linnas elavale aktiivse elustiiliga naisele. Kiire elutempoga seoses oleme tihti sunnitud läbi mõtlema enda garderoobi terveks päevaks, näiteks, et pärast tööd kontorist jõuda kohe romantilisele kohtumisele restorani, kunstigaleriisse või mõnele tähtsale sündmusele. Minu kollektsiooni riided annavad võimaluse näha välja suurepärane terve päeva jooksul kuni õhtuni välja. Teiseks on minu riided hästi mugavad. Kasutan vaid naturaalseid kõrge kvaliteediga kangaid Euroopast, mis on ka ökoloogiliselt sõbralikud.

Kasutan puhtaid arhitektuurseid vorme ja jooni, värvid peegeldavad kevade äratust ja värskust - heledad, õrnad, kreemikad toonid. Minu kevad 2016 on sümbioos klassikalisest ladylike'ist, sportlikult šikist ja minimalismist. Sel põhjusel näevad ka minu riided välja elegantsed, kuid lõdvestatud siluetiga. Kerged, õhulised, veidi hooletuna näivad – kõik, mida enesekindel naine vajab.

Tahaks ka tähelepanu pöörata sellele, et minu lõiked sobivad nii saledatele kui atraktiivsete vormidega naistele. Mõlemal juhul on minu eesmärk säilitada silueti stiilsust.

Millised on sinu tulevikuplaanid?

Lähim plaan on avada enda brändi showroom Tallinnas, kus saab kõiki minu riideid ka proovida. Suuremas plaanis soovin naisi riietada, pakkuda neile seeläbi võimalust end väljendada ja oma ilu avastada.

Vaata ka värskest kollektsioonist valminud videot: