Iluvõtete ja -vahendite osas julgustab Naissoo noori usaldama juba tuttavaid võtteid ja vahendeid, mida ollakse varem proovinud.

Ideaalne "lõuend"
Kindlasti soovitab ta kasutada meigi aluskreemi ehk primer'it. "Sel eluperioodil võib nahk olla rasune, lisaks on aulas palav ka siis, kui õues väga soe ei ole. Sinu nahatüübiga sobiv primer on ilusa tulemuse saamiseks ülitähtis ja selle peale on meiki hea kanda."

Kriitilise pilguga peaks üle vaatama ka silmaalused. "Kui eksamiteks õppimine, unetud ööd või ka peod on näole oma jälje jätnud, kata silmaalused peitekreemiga, samuti kata sellega vistrikud ja muud ebaühtlased kohad," soovitab jumestaja.

Jumestuskreemi puhul rõhutab ta reeglit "nii vähe kui võimalik, nii palju kui vajalik", eeldades, et kasutatakse näonahale sobivat jumestuskreemi. Pärast jumestuskreemi tuleks näole kanda puudrit, mis jumestuskreemi knnitab, kindlustades selle püsivuse. "Veendu, et oleksid hajutanud ära ka jumestuskreemi piirid kõrvade ja lõuajoone juures."

Näo modelleerimisest rääkides ütleb jumestaja, et kuigi see teema on praegu populaarne, tuleks needki katsetused jätta teiseks korraks. "Oskamatu tegutsemise korral võib tulemus olla koomiline." Küll aga soovitab ta näole sära lisamiseks kasutada põsepuna.

Päevitada või mitte?
Kuigi pidulikud kleidid paljastavad tihti keha ning solaariumis või rannas käik on enne tähtsat päeva päris tavaline, hoiatab jumestuskunstnik näo liigse päevitamise eest. "Ma ei soovita vahetult enne lõpetamist väga näole päikest võtta, sest päike paneb naha õhetama-punetama ning mõnel läheb koguni nägu paiste. Lisaks võivad õrnad silmalaud päikesest paiste minna ning ka näiteks tedretähnid tulevad paremini nähtavale," räägib Naissoo. Kui on siiski soov jumekana lõpetamisele minna, tasub eelistada spreipäevitust - aga samuti vaid juhul, kui noor on seda varem proovinud.

Silmameik
Kulmusid jumestades tuleks meeles pidada, et kulmupliiatsi toon ei oleks liiga must ega ka näiteks punakaspruun. "Sobiv on tuhm hallikaspruun, pähklikoorepruun. See ei torka silma ja jääb kõige naturaalsem."

Silmameigi tegemisel soovitab ta kasutada beežikaid-pruunikaid ja puudriroosasid toone. Kulmuluule ja silma sisenurka lisab sära elevandiluukarva lauvärv. Tumedama pliiatsiga võiks rõhutada silma välisnurka. "Kes tunneb, et koolist ja koolikaaslastest on kahju lahkuda, võiks valida veekindla ripsmetuši," ütleb Naissoo.

Huulemeik vastavalt soovile
Kui tegid tugeva silmameigi, võiks huulemeik jääda tagasihoidlikumaks, ja vastupidi. Huulepulga või -läike valimisel tasuks lähtuda kleidi toonist.

"Kuna see on kiire päev, täis kallistamist ja musitamist, on kõige õigem teha huulepliiatsiga piirjoon ja kasutada huuleläiget," annab jumestaja nõu. Läike eelis peitub ka selle kasutusmugavuses - pista huuleläige käekotti ja vajadusel värskenda.