Iga kord peale juuste pesemist peaksid kasutama ka niisutavat juuksepalsamit. Kui sa oled seni eelistanud kaks-ühes-tüüpi šampooni ja palsamit, siis nüüd hakka kindlasti kasutama eraldi tooteid. Proovi ka juustesse jäetavaid palsameid.

Juukseõli võiksid kasutada iga kord enne juuste fööniga kuivatamist – nii hoiad oma juukseotsad tervete ja niisutatutena. Pärast föönitamist hõõru paar tilka juukseõli kätel laiali ja tõmba kergelt kätega läbi juuste. Ära kanna mainitud niisutavaid tooteid kunagi juuksejuurtele ja peanahale – nii muutuvad need piirkonnad kiiresti rasuseks. Keskendu hoopis piirkonnale, kus kinnitad hobusesaba ja sellest allapoole.

Olulised detailid soengu tegemisel

Õige kamm ja hari on üliolulised. Kui kasutad plasikust versioone, on staatiline elekter kerge tekkima. Vaheta need välja puidust, metallist, keraamiliste või spetsiaalsetest materjalisegudest harjade-kammide vastu, mis ongi mõeldud staatilise elektri vastu. Eelista laiade piidega kamme ja harjade harjased olgu alati naturaalsetest materjalidest.

Kas kasutad juukselakki? See mitte ainult ei vähenda staatilist elektrit, aga aitab ka soengul kindlalt paigal püsida. Õnneks piisab ka väga vähesest lakikogusest, et su juuksed enam ringi ei lendleks (veelgi enam, liiga palju lakki muudab olukorra veelgi hullemaks!). Kui sa ei taha lakki juustele lasta, pihusta seda juukseharjale ja harja juuksed läbi.

Kvaliteetne föön on soengu juures tihti alahinnatud detail. Eelista kindlasti ioonilist fööni, mille negatiivsed ioonid eemaldavad juustelt staatilise elektri. Lisaks pikendab kvaliteetne föön oluliselt ka sinu soengu kestvust.

Hea lugeja, milliseid nippe kasutad sina staatilise elektri tekkimise vastu?