“Pidin kord kliendile maniküüri tegema, kui ta oli täiesti alasti. Põhjus? Tal oli väga palav,” avaldas kuulsuste maniküürija Mary Sol Inzerillo.

Miks ma seda sulle räägin?

“Juuksurina olen õppinud olema igale kliendile veidi ka psühholoogi eest. Usun, et kuulamise kunst on minu töös väga oluline ja kuulub selle juurde. Pealegi on juuksuritoolis istumises midagi, mis muudab inimese enam haavatavaks – kui keegi tegeleb ju juustega, katsub su pead. Seega ma üldse ei imesta, et inimesed jagavad minuga oma sügavaid ja tumedaid saladusi. Tihti imestavad kliendid isegi, et nad teatud asju minuga jagavad. Ja kui aus olla, siis olen samuti üllatunud,” ütleb Los Angelese juuksestilist Stefani Padilla.

Muutliku meelega klient

“Ükskord süüdistas kliend mind selles, et värvisin ta juuksed meelega liiga heledaks – kusjuures ise ta sooviski väga heledat tulemust. Tegin, mida ta soovis. Pärast 15 minutit minu peale karjumist otsustas ta siiski, et see värv ikkagi meeldib talle ja ta astus naeratades salongist välja. See kohtumine oli tõeline emotsioonide karussell,” meenutab üks Miamis tegutsev juuksevärvispetsialist.

Üks käsi

“See on mu üks lemmiklugusid! Üks mu kuulsatest klientidest jäi sel ajal, kui talle maniküüri tegin, magama. Ta toetus magades ühele käele – seega ei saanud ma ühe käe küüsi lakkida. Kuna ta pidi kohe moeetenduse esiritta istuma minema, siis ta hoidiski värvimata küüntega kätt kogu ürituse aja oma käekoti all,” meenutab Inzerillo.

Mis toimub ilusalongis, jääb ilusalongi

“Tean oma klientide halbadest harjumustest ja sekselust – lemmikutest poosidest, partnerite arvust, fantaasiatest ja muust säärasest – päris palju. On väga palju lugusid, mida ma võiks rääkida… aga ma siiski ei tee seda,” ütleb üks New Yorgis tegutsev küünetehnik.

Uriinihooldus

“Olen enam kui dekaadi jooksul töötanud paljude kuulsate filmi-, moe- ja muusikatööstuse tähtedega ning kokku puutunud ka šokeerivate saladustega. Meenub üks olukord, kui mu toolis istus imekaunite, paksude ja säravate juustega klient – tõesti, selliseid juukseid näen harva. Kui kätega läbi ta juuste tõmbasin, samal ajal temaga soengu üle arutades, küsisin kliendilt, kas see on ta naturaalne juuksevärv. Oligi. Tõesti, need juuksed olid liiga ilusad et tõsi olla! Tundsin huvi, et kuidas ta oma juukseid hooldab ja milles nende kaunite juuste saladus õigupoolest peitub. Ta vastas, et on uriinihoolduse fänn, valades igal hommikul pähe tassitäie uriini ja masseerides selle peanahka ja juustesse. Ta kasutas seda juustesse jäetava palsamina. Üritasin rahulikuks jääda, kuid tundsin end tema juukseid taas katsudes paremini siis, kui olin need põhjalikult ära pesnud,” meenutab Padilla.

Kodutüli

“Kord oli mu klient oma mehega tülis – ja otsustas, et sel ajal, kui tema juuste eest hoolitsen, on parim aeg talle helistada (ja ta pani kõne valjuhääldi peale). Nad vaidlesid 45 minutit – kogu aja, mil ta pead pesin ja juukseid lõikasin. Ma ei kujutaks ette, et peaksin oma musta pesu valjuhäälselt kõigi klientide ja juuksurite ees pesema. Teda ei häirinud see aga üldse,” ütleb üks Atlantic City juuksur.

Iluuni

“Kliendid jäävad väga tihti juuksuritoolis magama. Üks mu lemmik meigikunstnik õpetas mulle, et kliendile võiks kaela mähkida kas suure mugava saunalina või panna toeks lennukipadja – nii on tal mugavam. Tihti on meigi- või juuksuritoolis istumine ainus tema vaba moment pingelises päevas. Olen isegi kliendi pead hoidnud, kui talle jumestust tehakse,” ütleb kuulsuste stilist Netty Jordan, kes töötab telekanali TLC heaks.

Allikas: RD